Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Війна в Україні завдала дрібним фермерам шкоди майже на $4 млрд

Назад до всіх новин

Війна в Україні та її економічні наслідки завдали значної шкоди виробництву та доходам малих фермерів.

Про це свідчать результати опитування Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО).

Так, загальна сума збитків і втрат для сільськогосподарських підприємств, що обробляють до 250 га, оцінюється в $3,85 млрд в секторах рослинництва і тваринництва.

Приблизно 12% малих сільськогосподарських підприємств повідомили, що частина їхніх земель потенційно забруднена нерозірваними боєприпасами. Найбільше постраждали прифронтові області, де про це повідомили 32% респондентів.

«Майже 90% малих виробників продукції рослинництва повідомили про зниження доходів, причому понад 70% з них зафіксували значне або різке зниження — понад 25%. Дрібні виробники продукції тваринництва постраждали меншою мірою, проте понад 60% з них повідомили про зниження доходів, зокрема 46% — про значне або різке зниження», — уточнюється у повідомленні ФАО.

Крім того, дрібні фермери збільшили свої борги порівняно з аналогічним періодом до війни з 6% у 2021 році до 9% у 2022 році.

Водночас близько 9% респондентів повідомили, що торговельні посередники зупинили свою діяльність або не змогли закупити більшу кількість продукції.

«Більшість опитаних виробників стикаються з проблемами доступу до сільськогосподарських ресурсів через високі ціни, брак працівників, нестачу палива або електроенергії для забезпечення роботи сільськогосподарської техніки або навіть відсутність доступу до електроенергії… Найбільші потреби, про які повідомили респонденти для продовження виробництва, — це забезпечення добривами, паливом та насінням, доступ до кормів або фуражу, поповнення поголів’я тварин та доступ до ринків збуту», — додали у ФАО.

Також зазначається, що загальна кількість дрібних виробників скоротилась на 8%, з яких 1% — це виробники продукції тваринництва, а інші майже 7% — виробники продукції рослинництва, які повністю припинили своє виробництво.

Опитування охопило 1 927 малих виробників продукції рослинництва та тваринництва із земельними ділянками до 250 га у 23 областях, включаючи окремі райони Донецької, Харківської, Херсонської та Запорізької областей, що перебувають під контролем уряду України.

https://agroportal.ua

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту