Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Єгипет: державні закупівельні ціни можуть відвернути селян від вирощування пшениці

Назад до всіх новин

Єгипет встановив державні закупівельні ціни на вітчизняну пшеницю на рівні 570-600 єгипетських фунтів за ардеб (150 кілограмів) або 215-225 $ / тонна, що відповідає поточним світовим цінам (і, зокрема, березневим тендерним закупівлям російської пшениці на базисі FOB агентством GASC – ZOL). Про це заявив в середу на засіданні уряду міністр постачання. Повідомляє АГН. Зерно Он-Лайн з посиланням на АГН. Reuters.

У порівнянні з минулим роком закупівельні ціни змінилися мало, тоді уряд платив фермерам 555-575 єгипетських фунтів за ардеб. Нагадаємо, що з 2017р. влада Єгипту перестали субсидувати фермерів і прив’язали закупівельні ціни до світових.

Голова асоціації єгипетських фермерів назвав чинну систему несправедливою, оскільки в зарубіжних країнах, чию пшеницю Єгипет імпортує, фермери отримують державні субсидії, і це знаходить відображення в цінах. Фермери вважають справедливою ціну в 700 єгипетських фунтів за ардеб. В іншому випадку єгипетські аграрії можуть з вирощування пшениці переключитися на більш рентабельні культури.

Раніше міністр постачання заявляв, що уряд в рамках нової закупівельної кампанії планує придбати на внутрішньому ринку більше 4 млн. тонн пшениці (3,6 млн. тонн в минулому році). Також в планах влади збільшити потужності зберігання пшениці з нинішніх 2,9 млн. тонн до 4 млн. тонн.

https://www.zol.ru

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту