Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

ЄС скасував імпортне мито на зерно через різке зростання цін на кукурудзу

Назад до всіх новин

У зв’язку з різким зростанням цін на кукурудзу на світовому ринку імпортне мито на кукурудзу, сорго і жито в Європейському союзі знижена з € 4,65 ($ 5,27) до € 0 за т з 3 липня 2020 року.

Про це повідомляється в офіційному журналі Європейської комісії.

Згідно з повідомленням, переглянутий тариф розраховується відповідно до постанови ЄС 642/2010, в якому роз’яснюється, що ввізне мито на зернові (кукурудзу, сорго і жито) базується на різниці між європейською базовою ціною і світовим еталоном на кукурудзу – ціна в США, що розраховується як ціна на кукурудзу CIF (тобто вартість, страхування і фрахт включно) в порту Роттердама.

«Мито на кукурудзу, сорго і жито за останні три місяці оновлювалось тричі. Спочатку підвищення імпортних мит було викликано падінням американської ціни на кукурудзу, головним чином в результаті падіння попиту на біоетанол в США. Пізніше, коли ситуація почала відновлюватися, ціна на американську кукурудзу знову почала зростати, спровокувавши перше зниження імпортних тарифів, і з тих пір продовжує стабільно зростати», – пояснили в Європейській комісії.

Паралельно з цим в 2020/21 МР очікується зниження врожаю кукурудзи в США, що призведе до подальшого зростання цін на кукурудзу.

«Тепер, коли ціни на світовому ринку кукурудзи значно зросли, імпортні тарифи знову встановлені на рівні € 0 за т», – вказується в повідомленні.

https://latifundist.com

 

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту