Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Україна втратила кожне шосте зерносховище через війну — дослідження

Назад до всіх новин

Через повномасштабну війну рф проти України більше 15% зерносховищ втрачено або пошкоджено. Тобто, постраждало кожне шосте зерносховище від загального обсягу зернових підприємств. 75 об’єктів із досліджених 344 мають видимі пошкодження.

Про це заявила пресслужба Державного департаменту США з посиланням на дослідження неурядової організації Conflict Observatory.

Дослідники оцінювали супутникові знімки, проте вказали, що повний вплив війни на зерносховища в Україні поки не відомий, оскільки немає достатньо зображень, які б показувати повну картину. Також у дослідженні використовувалися дані із відкритих джерел, в тому числі  — видання Elevatorist.com.

«Приблизно 1 з 6 (15,73%) українських сховищ врожаю — силосів, елеваторів та складів для зберігання зерна, — були знищені, пошкоджені росією та підпорядкованими їй силами, або потрапили під їх контроль з початку вторгнення 24 лютого. З 344 об’єктів, знятих супутниками для оцінювання, виявили, що 75 із них демонструють видимі пошкодження», — йдеться в повідомленні.

Пошкоджені елеватори по областях. Джерело: дослідження hub.conflictobservatory.org
Пошкоджені елеватори по областях. Джерело: дослідження hub.conflictobservatory.org

В дослідженні сказано, що через вторгнення Україна втратила щонайменше 8,41 млн т, або 14,57% від довоєнних сертифікованих потужностей зі зберігання зерна (58 млн т).

«Щонайменше 3 млн т потужностей було пошкоджено з лютого 2022 року, а сховища місткістю 6 млн т або більше (включаючи майже 1 млн т пошкоджених сховищ), перебували на підконтрольних росії територіях станом на 6 вересня», — вказали аналітики.

Дослідники зазначають, що навмисне та невибіркове націлювання на інфраструктуру для зберігання врожаю може становити воєнний злочин та злочин проти людяності згідно з міжнародним правом.

https://elevatorist.com

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту