Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

В’єтнам відновив імпорт пшениці з України, – УЗА

Назад до всіх новин

Міністерство сільського господарства та розвитку села Соціалістичної Республіки В’єтнам ухвалив постанову про поновлення імпорту пшениці з України.

Про цей йдеться у документі від 5 червня 2018 року, який є у розпорядженні Української зернової асоціації.

Постановою ухвалено рішення відновити імпорт української пшениці та здійснювати суворий фітосанітарний контроль під час імпорту зерна з України.

«Відкриття ринку В’єтнаму для української пшениці розширить географію українського експорту. Це великий здобуток всієї України – як бізнесу, так і державних органів, з якими ми працювали останні три роки», – наголосив Президент Української зернової асоціації Микола Горбачьов. Він також додав, що це є ознакою високої якості українського зерна на світових ринках та підтвердженням репутації України як надійного міжнародного партнера у зерновій галузі.

Це стало можливим завдяки проведеним перемовинам української та в’єтнамської сторін. Зокрема, у квітні цього року завершився візит делегації Республіки В’єтнам до України, під час якого в’єтнамська сторона була ознайомлена з фітосанітарними процедурами, які здійснюються на території України при експорті пшениці.

«Під час триденного візиту в’єтнамської делегації в квітні цього року Українська зернова асоціація спільно з Держпродспоживслужбою продемонструвала високий технологічний рівень підприємств зернової галузі та відповідність високим міжнародним стандартам роботи вітчизняних лабораторій», – додав Микола Горбачьов.

Нагадаємо, у 2015 році Соціалістична Республіка В’єтнам (СРВ) тимчасово заборонила імпорт пшениці з України у зв’язку з виявленням у зерні амбарного довгоносика, заражене зерно ввозили за підробленими фітосанітарними сертифікатами.

 

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту