Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Дію угоди щодо Зернової Ініціативи розблоковано

Назад до всіх новин

УЗА вітає зусилля наших партнерів Туреччини та ООН, а також України, зокрема Мінінфраструктури, які дозволили розблокувати дію угоди щодо Зернової Ініціативи, яка продовжить свою дію до 18 липня 2023 року.

Досягнута домовленість означає, що українські виробники зможуть реалізувати залишки зерна минулого врожаю напередодні збору вже нового врожаю 2023 року. Світ зі свого боку продовжить отримувати якісне і доступне українське зерно, яке дозволить згладити цінову ситуацію на ринку та поширення голоду особливо в небагатих країнах Африки та Азії.

За інформацією Мініфраструктури, зараз майже 70 суден очікують в територіальних водах Туреччини, 90% — це ті, хто готовий доставляти світу продукцію наших аграріїв.

Як наголосив Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков, Зернова Ініціатива має працювати ефективно. Для цього потрібно усунути проблеми, які вже кілька місяців поспіль створює росія шляхом саботажу інспекцій та реєстрації нового флоту. І партнерам доведеться докласти зусиль, щоб угода запрацювала на повну силу.

УЗА вважає, що розблокування дії угоди щодо Зернової Ініціативи – це позитивне, але тимчасове вирішення проблеми, адже для забезпечення прогнозованості та стабільності продовольчої безпеки світу потрібно відновити вільне судноплавство в Чорному морі. Це дозволить покращити прогнозованість зернового ринку, згладити цінові коливання та знизить логістичні витрати при експорті українського зерна до країн, які найбільше його потребують.

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту