HACCP (англ. Hazard Analysis and Critical Control Points) — система аналізу небезпек і контролю (регулювання) у критичних точках. Це система, яка ідентифікує, оцінює і контролює небезпечні фактори, які є визначальними для безпеки харчових продуктів і кормів.
Основними цілями будь-якої системи, яка використовується для контролю безпеки харчових продуктів та кормів, є:
– створення умов для зберігання та використання безпечної продукції, забезпечення її простежуваності;
-створення системи реагування у випадках попадання в обіг небезпечного продукту, яка передбачає застосування механізму відкликання та/або вилучення продукції;
-організація системи виробництва та обігу продукції, показники безпеки яких відповідають державним, вимогам Європейського союзу або країни-імпортера;
-забезпечення українським операторам ринку можливості експорту до країн-членів ЄС та інших країн.
Якщо абстрагуватися від вимог законодавства України, яке вже діє (для потужностей, які здійснюють діяльність з харчовими продуктами, в складі яких відсутні необроблені інгредієнти тваринного походження (крім малих потужностей) — з 20.09.2018 року), я наполегливо рекомендую впроваджувати системи харчової та кормової безпеки (в даному випадку НАССР).
Крім виконання чинного законодавства, є ряд переваг для підприємства які б я розділив на внутрішні та зовнішні:
Внутрішні:
#1. Системний підхід, що охоплює параметри безпеки продукції на всіх етапах життєвого циклу — від отримання зерна, після його переміщення, підробітку, сушки, зберігання, відвантаження і до отримання продукції клієнтом;
#2. Використання превентивних заходів щодо попередження утворення невідповідної продукції, а не запізнілих дій щодо виправлення невідповідностей і відкликання продукції, за рахунок чого, значна економія коштів і зменшення втрат на простоях і повернень транспортних засобів, розглядів, витрат на додаткові тестування показників безпеки в акредитованих лабораторіях і т. д.;
#3. Ідентифікація небезпечних чинників на етапах технологічного процесу, оцінка ступеня ризику і концентрація на них основних ресурсів і зусиль підприємств. Що в першу чергу допоможе усунути те, що безпосередньо несе небезпеку продукції. Якщо у вас затікає склад або не накриті конвеєра, не має сенсу ремонтувати адміністративні приміщення;
#4. Документально підтверджена впевненість по всьому ланцюжку щодо безпеки зберігання продукції, що особливо важливо при аналізі претензій з боку клієнтів. Наявність документального підтвердження вхідного контролю, підробітку, сушки, вимірювання вологості і температури при зберіганні, справності приміщень для зберігання, справності обладнання, чистоти і придатності транспортних засобів для транспортування продукції;
#5. Можливість інтеграції з іншими стандартами харчової та кормової безпеки;
Зовнішні:
#6. Впровадження та наявність ефективної системи HACCP створює репутацію і підвищує довіру до продукції, що виробляється, або зерну, яке зберігається на підприємстві;
#7. Підвищує інвестиційну привабливість до підприємства, дозволяє виходити на нові або розширювати існуючі ринки збуту, підвищує конкурентоспроможність продукції, і привабливість під час участі в тендерах на місце зберігання або перевалки;
#8. Як у випадку з внутрішніми перевагами, ще однією дуже важливою зовнішньою перевагою впровадження системи НАССР, є відсутність невідповідної продукції під час переробки та зберігання, а також рекламацій від споживачів, або вилучення та відкликання продукції з ринку.
Тому, як ми бачимо, система це не тільки витрати на впровадження, підтримку і постійне вдосконалення, а й велика кількість переваг, які покращують роботу підприємства, зменшують втрати і підвищують довіру і привабливість до підприємства.
© Асоціація виробників,
переробників та експортерів зерна, 1997-2025.
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів
посилання на Українську зернову асоціацію обов'язкове.
При використанні в інтернет обов'язкове так само
гіперпосилання на https://uga.ua
Розробка сайту
Для реєстрації на сайті зверніться, будь ласка, до адміністрації УЗА admin@uga.ua