Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Світовий карантин вже впливає на міжнародну торгівлю та морське судноплавство в Чорноморському регіоні

Назад до всіх новин

Світовий карантин, пов’язаний зі спалахом вірусу COVID-19, почав істотно впливати на міжнародну торгівлю та морське судноплавство в регіоні Чорного моря. Про труднощі з виконанням контрактів в коментарі АПК-Інформ розповіли експерти міжнародної юридичної служби Interlegal, до яких за останній тиждень звернулися з подібними проблемами вже 3 клієнти.

«Масові наслідки пандемії і світового карантину сьогодні вже відчуваються клієнтами, але, безумовно, це – тільки початок. Законодавчі бар’єри і України, й інших країн не сприяють вільній торгівлі. Сировинні ринки продовжують різко реагувати на слова політиків, чутки, плітки і паніку. Вже сьогодні ми бачимо точкові обмеження експорту в Казахстані, в Російській Федерації. Сподіваємося, український уряд буде більш обережним в рішеннях і продовжить прислухатися до профільних асоціацій і провідних гравців. Основне завдання, яке сьогодні перед нами ставлять клієнти, – оцінити ризики конкретного торгового контракту та продумати план Б або план B на випадок тих чи інших змін », – зазначив партнер фірми Артур Ніцевич.

Як зазначив експерт, перевізники, напевно, готові до ризиків більше трейдерів. Зниження фрахту змушує судновласників шукати інші регіони для роботи (при можливості), інші вантажі або навіть йти в вимушений простій. Однак, BIMСO і інші міжнародні організації вчасно інформують судновласників про обмеження в країнах, так і в цілому морське судноплавство дає більше можливостей для швидкої переорієнтації. Ключові обмеження зараз спостерігаються в основному в питанні екіпажу: його безпеку, зміна команди, продовження документів – ось що найбільше сьогодні цікавить судновласників і агентів. Ну і скоро, за словами А.Ніцевіча, на карті з’являться відмови від рейсів в карантинні країни.

Партнер Микола Мельников акцентував на тому, що потреба в українському експорті в світі не зміниться і буде тільки рости.

« Земельна реформа, складні переговори з МВФ – все це важливі сходинки на сходах, що ведуть тільки в одному напрямку – у бік подальшого збільшення експортного обсягу. А оскільки волатильність на сировинних ринках в світі неминуча, в найближчому майбутньому українські контракти будуть знаходиться під постійною загрозою невиконання. Будуть зриватися терміни, переглядатися домовленості, змінюватися логістичні ланцюжки – все це обіцяє важкі часи випробувань для експортерів. Але дорогу здолає той, хто йде! », – додав М.Мельник.

https://www.apk-inform.com

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту