Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Практичний семінар щодо впровадження системи HACCP на елеваторах в м. Полтава

Назад до всіх новин

Українська зернова асоціація (УЗА) за підтримки ЄБРР в рамках ініціативи EU4Business, а також за сприяння Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і Міністерства аграрної політики та продовольства України провела 2-й із циклу  безкоштовних навчальних семінарів для представників елеваторів щодо впровадження системи HACCP. Такі навчання відбудуться ще у таких містах України: Вінниці, Кропивницькому, Тернополі. Дніпрі, Миколаєві, Харкові, Херсоні та Одесі.

Нагадуємо : перший практичний семінар був проведенний  2 березня 2018 року, у місті Києві.

Такі практичні семінари є актуальними, адже починаючи з 20 вересня 2018 року впровадження системи HACCP є обов’язковим для потужностей, які провадять діяльність з харчовими продуктами, у складі яких відсутні необроблені інгредієнти тваринного походження (крім малих потужностей).

Разом з тим слід відзначити, що Держпродспоживслужба як основний регулятор ринку в Україні  здійснює державний контроль за впровадженям постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (HACCP). Тому, починаючи з 20 вересня 2018 року Держпродспоживслужба перевірятиме потужності, що провадять діяльність з харчовими продуктами на предмет впровадження системи HACCP.

Система НАССР – це інструмент управління, який можна застосувати до широкого кола простих та складних операцій, і не обмежується великими організаціями. Основною метою впровадження системи НАССР є забезпечення безпеки харчової продукції та кормів на всіх етапах харчового ланцюга «від лану – до столу». Таким чином, впровадження системи НАССР на елеваторах не лише гарантуватиме безпечність вітчизняного зерна під час зберігання та транспортування, але і забезпечить конкурентні переваги та інвестиційну привабливість підприємства, а також підвищить економічний інтерес до українського зерна на міжнародній арені.

Довідково

HACCP (англ. Hazard Analysis and Critical Control Points – Система аналізу небезпек і контролю (регулювання) в критичних точках – система, яка ідентифікує, оцінює і контролює небезпечні фактори, що є визначальними для безпечності харчових продуктів.

Як відомо, 20 вересня 2015 року набув чинності Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Зазначений закон передбачає впровадження в Україні європейської моделі системи гарантування безпеки і якості продуктів харчування, що базується на процедурах HACCP. Також, 21 грудня 2017 ухвалено Закон України «Про безпечність та гігієну кормів», відповідно до якого, вимоги по впровадженню системи НАССР розповсюджуються на операторів ринку кормів, що здійснюють виробництво, обіг та використання кормів, що вступає в дію з січня 2020 року.

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту