Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Аналітика ринку зернових та олійних культур на 31 серпня 2017

Назад до всіх новин

ЄВРОПЕЙСЬКИЙ РИНОК

Вчора євро проти долара знизилося, що надало підтримку цінам на Euronext в контексті, коли оператори утримуються від продажів, а промислові підприємства відновлюють купівлю.

Відзначимо, що незважаючи на очікування рекордного врожаю пшениці в Росії на рівні більше 80 Мт, експортний потенціал є невизначеним, враховуючи логістичні обмеження. Проте, ймовірно, що в цьому сезоні період продажів буде більш тривалий, за умови, що погодні умови взимку будуть сприятливими для доступу до портів.

Сьогодні оператори ведуть себе більш обережно перед виходом щомісячного звіту StatCan і перед тривалими вихідними в США.

Вчора на Euronext оператори торгували 31 265 лотами за контрактом на пшеницю, в той час як на CME оператори торгували 14 лотами за контрактом на європейську пшеницю на CME.

На міжнародній арені, Південна Корея купила 60 000 т кукурудзи і 68 000 т пшениці невідомого походження. Крім того, США продали 131 000 т сої в Китай.

Відзначимо, що вже почалося збирання врожаю кукурудзи. В регіонах, де спостерігалася посуха протягом останніх декількох тижнів, може спостерігатися зниження врожайності.

Вчора ціни на ріпак стабілізувалися через невизначеність щодо політики на ринку біодизелю.

АМЕРИКАНСЬКИЙ РИНОК

Вчора на американських ринках спостерігалася консолідація цін.

На даний момент ціни на кукурудзу знаходяться на дуже низькому рівні через велику світову пропозицію, а також через початок тиску збору урожаю в США.

У США виробники, як і раніше, утримуються від продажів через поточні низькі ціни.

Відзначимо, що перед виходом звіту StatCan оператори очікують, що оцінки виробництва складуть:

Пшениця – 26,2 Мт
Ячмінь – 7 Мт
Канола – 18,6 Мт
Кукурудза – 13,5 Мт

Також ми можемо відзначити, що незабаром почнуться поставки за вересневими контрактами, і тепер оператори будуть переходити на контракти з постачанням в грудні для зернових і на контракти з постачанням в листопаді для сої.

Вчора, за останніми даними, фонди продали 10 000 лотів кукурудзи 3 000 лотів сої і 1 000 лотів пшениці.

ЧОРНОМОРСЬКИЙ РИНОК

На даний час в Україні та Росії розпочинається збір урожаю соняшника. За останніми даними обмолочено близько 1% земельних площ, тим не менш ціни залишаються стабільними. Ця ситуація викликає подив, враховуючи великі запаси та тиск збору урожаю.

Як правило, в Україні ціна на соняшник знижуються на -15-20% в період між 15 серпня та 15 вересня в контексті зниження цін на соняшникову олію в Роттердамі.

На даний момент ціни на олію знаходяться на рівні вище 800 $/т ExTank Rotterdam через підтримку з боку пальмової олії в Куала-Лумпур та соєвої олії в США. Це призводить до того, що співвідношення цін між соняшниковою олією та українським насінням знаходяться нижче 2.

Не дивлячись на те, що оцінки виробництва соняшника в Європі за даними USDA, як і раніше, залишаються вище рівня 2016 року (14,5 Мт – в Україні, 11,5 Мт – в Росії та 8,4 Мт — в ЄС), тиск збору урожаю може бути менш вираженим за підтримки з боку ринку рослинної олії та, враховуючи високій рівень споживання насіння.

AGRITEL INTL 

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту