Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Агрокооператив з Айови атакували російські хакери – американські ЗМІ 

Назад до всіх новин

Американський агрокооператив New Cooperative зі штату Айови, який входить до числа найбільших кооперативів США і оперує близько 60 операційними одиницями в штаті, був атакований російськими хакерами BlackMatter (раніше DarkSide). В першій половині цього року ця група російських хакерів атакувала компанію Colonial Pipeline, що призвело до зриву постачання палива на східному узбережжі США. 

Тепер атака на доволі великий американський сільськогосподарський кооператив може призвести до зриву постачання зерна, кормів та продуктів харчування. Про масштаб атаки і можливий вплив на ланцюжок постачання продовольства свідчить те, що про цю атаку написали майже всі провідні американські видання, зокрема Washington Post, Wall Street Journal, Bloomberg, The Hill.

Хакери вимагають виплатити їм $5,9 млн і погрожують подвоїти суму, якщо кооператив не заплатить вчасно.  

В той же час New Cooperative вважають, що хакерська атака загрожує програмному забезпеченню, яке контролює 40% виробництва зерна в країні та відгодівлю 11 млн голів худоби.  

Найбільший виклик цієї атаки в тому, що збір врожаю починається в Айові і один з найбільших кооперативів зіштовхнувся з проблемами в ланцюгу постачання в «найгарячіший» період збору врожаю, відзначили експерти в коментарі Washington Post.  

Також експерти говорять про загрозу подальших атак і задають собі питання хто може стати наступною жертвою хакерів в аграрній галузі.

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту