Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

«Укрзалізниця» до 2022 року повинна перевозити 5 млн. тонн зерна в місяць – УЗА

Назад до всіх новин

Україна до 2022 р може наростити експорт зерна до 70 млн. тонн, отже, ПАТ «Укрзалізниця» має забезпечити можливість відвантажувати в місяць по залізниці близько 5 млн. тонн продукції. Про це 25 травня під час панельної дискусії «Логістика – ахілесова п’ята українського агроекспорту» на конференції Grain & Maritime Days повідомив президент Української зернової асоціації Микола Горбачьов.

«Виробництво зернових культур в Україні, а також обсяги їх експортних відвантажень з 2001 р по 2018 р планомірно росли. Очікується, що через 4-5 років обсяг постачання українського зерна на зовнішні ринки досягне 70 млн. тонн. Щоб забезпечити 70% перевезень продукції по ж/д, «Укрзалізниця» повинна на 50% підвищити ефективність своєї роботи. Це дозволить здійснювати 76,9 тис. вагоноподач в місяць і перевозити тим самим 5 млн. тонн зерна », – пояснив він.

М.Горбачьов зазначив, що на сьогоднішній день елеватори України здатні відвантажувати 715 тис. тонн зерна в день, тоді як ж/д здатна перевезти всього 117 тис. тонн в день.

https://www.apk-inform.com

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту