Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Робота УЗА з розвитку Дунайського шляху отримала визнання професіоналів GR

Назад до всіх новин

Кейс Української зернової асоціації щодо розвитку Дунайського шляху для експорту українського зерна став найкращим GR проектом за версією Українська асоціація професіоналів у сфері GR та лобістів.

УЗА докладала зусиль для налагодження експорту українського зерна в умовах блокади російським агресором українських чорноморських портів. Одним з напрямків, який потребував розбудови та покращення ефективності логістики, був Дунайський шлях.

УЗА  ініціювала створення якірних стоянок в румунських територіальних водах для перевалки українського зерна з барж на великотоннажні судна, що значно знижує вартість логістики та сприятиме розвитку ефективного маршруту. Президент УЗА Микола Горбачьов з початку літа брав участь в заходах Єврокомісії щодо розвитку альтернативних шляхів експорту українського зерна, де просував цю ідею. Окрім того, президент УЗА в липні представив ініціативу створення якірних стоянок на спеціальному заході FAO «Україна: годує світ. Важливість Чорноморської зернової ініціативи для глобальної продовольчої безпеки».

Згодом, УЗА разом з Урядом України в співпраці з Єврокомісією досягла результату. На сьогодні домовлено, що румунська сторона створить 5 якірних стоянок для рейдової перевалки українського зерна в порту Констанца.

Також УЗА активно працювала з урядом, міністерствами та іншими центральним органами влади задля створення сприятливих умов для розвитку портової інфраструктури на Дунаї, а також покращення ефективності та здешевлення логістики в Дунайські порти, зокрема здешевлення для українського зерна залізничного транспорту через Молдову, переведення на цілодобовий режим роботи Сулінського каналу в Румунії тощо.

В результаті, експорт через Дунайські порти з часу повномасштабного вторгнення зріс з 40 тис. т до 4 млн т на місяць. Всі ці кроки дозволять наростити обсяги експорту зерна з України через Дунай на рівні 30-35 млн т на рік.

Виконавчий директор УЗА Сергій Іващенко, отримавши нагороду від Української асоціації професіоналів у сфері GR та лобістів, наголосив на важливості отриманої нагороди, яка свідчить про ефективність та результативність роботи УЗА задля відстоювання інтересів виробників та експортерів зерна, особливо в час війни.

УЗА продовжує активно працювати в інтересах зернової галузі заради її розвитку. Сьогодні головне завдання – це налагодити ефективні логістичні маршрути для експорту українського зерна, які б забезпечили українським виробникам належний дохід. Над чим УЗА активно працює з європейськими партнерами, Урядом України та Єврокомісією.

Варто відзначити, що цьогоріч  серед 11 лауреатів GR премії є також 2 компанії-члени УЗА: Нібулон та Kernel.

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту