Виробництво продуктів харчування відповідає приблизно третину викидів парникових газів, тоді як забезпечення продовольством зростаючого населення планети потрібно дедалі більше продовольства. Зниження впливу на клімат всього ланцюжка створення вартості має важливе значення для вирішення кліматичної кризи.
Компанія Tate & Lyle розширила свою програму регенеративного сільського господарства на Європу, підтримуючи постачальників кукурудзи у Франції у переході на більш стійкі методи ведення сільського господарства. Глобальна компанія з виробництва інгредієнтів для продуктів харчування розробила цю програму спільно з сільськогосподарськими кооперативами та представницькими групами, а також із Regrow Ag, платформою для підвищення стійкості сільського господарства.
Платформа Regrow Ag дозволяє компаніям вимірювати, моделювати та прискорювати результати регенеративного землеробства у глобальних ланцюжках постачання, надаючи фермерам можливість зрозуміти вплив впровадження регенеративних агрономічних практик.
Компанія Tate & Lyle відстежуватиме результати підтримуваних нею заходів щодо покращення екологічної обстановки на тисячах гектарів кукурудзяних полів, що використовуються для виробництва багатьох її фірмових інгредієнтів. Компанія підтримує зусилля фермерів щодо підвищення стійкості до наслідків зміни клімату через угоду з трьома своїми найбільшими партнерами у сфері сільського господарства — Armbruster Grande Cultures, Euralis Groupe Coopératif та Groupe Coopératif Maïsadour, які представляють інтереси виробників сільськогосподарської продукції на північному сході та півдні.
Програма віддає пріоритет методам підтримки здоров’я ґрунту, включаючи «низьку та нульову обробку ґрунту», яка мінімізує її порушення; покривні культури, що сприяють здоров’ю ґрунту; та керування азотним харчуванням для скорочення використання синтетичних добрив.
Компанія та її партнери будуть використовувати програмну платформу Regrow на основі штучного інтелекту для кількісної оцінки впливу на довкілля та моніторингу тенденцій на фермах, що беруть участь. Regrow та місцеві агрономи співпрацюють, щоб надавати підтримку фермерам у введенні та аналізі даних, що дозволить планувати роботу фермерських господарств та інтегрувати ці дані до екологічної звітності Tate & Lyle та її клієнтів.
Ініціатива у Франції заснована на інших програмах Tate & Lyle з регенеративного сільського господарства, які підтримують виробників кукурудзи у США та виробників стевії у Китаї. Компанія заявляє, що в рамках своїх програм з регенеративного сільського господарства вона підтримує площі, еквівалентні обсягу кукурудзи, що закуповується щорічно.
Генеральний директор Tate & Lyle Нік Хемптон зазначив: «Регенеративне сільське господарство лежить в основі нашого підходу до сталого розвитку, оскільки допомога фермерам у підвищенні стійкості до наслідків кліматичних змін також дозволяє нашим клієнтам забезпечувати продовольством населення, що росте, — це взаємовигідне рішення. Для підприємств, які працюють у харчовому ланцюжку, повені, посухи та екстремальні температури, що впливають на врожай та використання природних ресурсів, є загальною проблемою. Завдяки нашим досконалішим, науково-технічним програмам регенеративного сільського господарства у США та Китаї ми продемонстрували, що ці програми можуть суттєво підвищити врожайність та якість сільськогосподарських культур для фермерів та підприємств, які вони постачають. Ця нова програма у Франції спрямована на підтримку фермерів, і вона також має сенс з погляду бізнесу, оскільки допомагає зробити наш ланцюжок постачання більш стійким».
© Асоціація виробників,
переробників та експортерів зерна, 1997-2025.
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів
посилання на Українську зернову асоціацію обов'язкове.
При використанні в інтернет обов'язкове так само
гіперпосилання на https://uga.ua
Розробка сайту
Для реєстрації на сайті зверніться, будь ласка, до адміністрації УЗА admin@uga.ua