Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

УЗА: обмеження експлуатації вагонів повинно відбуватися виключно за технічним станом

Назад до всіх новин

Українська зернова асоціація підтримує інші галузеві асоціації, які висловилися проти необґрунтованого обмеження строку експлуатації вантажних вагонів на залізниці. УЗА вважає, що припинення експлуатації вагонів повинно визначатися його технічним станом, а не граничним строком експлуатації. Така політика дозволить поступово виводити з експлуатації аварійні та непридатні до вантажних перевезень вагони та їх заміну на нові.

Про це сьогодні заявив на спільній прес-конференції галузевих асоціацій в.о. виконавчого директора Української зернової асоціації Сергій Іващенко.

«Сьогодні на зерновому ринку перевезень є близько 30-32 тис. зерновозів, третина з яких – 10-11 тис. – це зерновози Укрзалізниці із солідним строком експлуатації, 90% яких знаходяться в незадовільному стані. Списання 20-30% парку зерновозів не призведе до дефіциту вагонів на ринку, однак механізми оновлення парку потрібно запускати ринковими методами, а не адміністративними. Ринок вже довів, що готовий оновлювати парк», – зазначив Сергій Іващенко.

Цьому сприяла як державна програма з компенсації вартості будівництва нового зерновоза, так і технологічність нових вагонів. Так, новий вагон здатен вміщати і перевозити на 20-30% більше зерна, що здешевлює перевезення тонни зерна. Таке зменшення вартості логістики додатково стимулює до оновлення парку вагонів.

«Списувати вагони зерновози лише через термін експлуатації – це не європейська практика. Основним фактором повинен бути технічний стан. Так, вагони-зерновози, що пройшли технічний контроль та яким продовжено термін експлуатації – повинні мати можливість транспортувати зерно незалежно від терміну експлуатації», – відзначив представник УЗА.

УЗА сподівається, що Міністерство інфраструктури та Укрзалізниця дослухаються до пропозицій зерновиків та врахує їх в роботі.

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту