Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Україна не вводитиме жодних обмежень на експорт зерна

Назад до всіх новин

21 грудня 2020 року відбулася традиційна нарада Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з профільними асоціаціями за участю заступників Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького та Тараса Качки.

В рамках наради представники міністерства запевнили, що обсяги експорту відповідають домовленостям, досягнутим в рамках Меморандуму між міністерством та профільними асоціаціями, а відтак жодних обмежень експорту зернових та олійних уряд не ініціюватиме. Українська зернова асоціація зі свого боку наголосила, що бізнес й надалі буде продовжувати дотримуватися досягнутих домовленостей в рамках Меморандуму.

Україна й надалі буде виконувати свої зобов’язання з експорту зерна та забезпечувати продовольчу безпеку у світі. Станом на 18.12.2020  за даними міністерства Україна експортувала 23,8 млн. т зернових, з них пшениці – 12,2 млн. т, ячменю 3,7 млн. т, кукурудзи – 7,5 млн. т.

Нагадаємо, що 1 липня, Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України та основні асоціації зернового ринку підписали Меморандум про узгодження позицій на ринку зерна на 2020/2021 маркетинговий рік. 17 серпня  сторони також підписали Додаток до Меморандуму про взаєморозуміння між Мінекономіки і учасниками зернового ринку у 2020/2021 маркетинговому році в якому зафіксували домовленість про граничний обсяг у 2020/2021 маркетинговому році експорт пшениці – 17,5 млн. т.

 

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту