Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Кернел купив 3 тис. вагонів-зерновозів за $ 64 млн

Назад до всіх новин

Інвестиційний фонд, який належить компанії «Кернел», купив 100% акцій «Рейл Транзит Карго Україна» ( «РТК-Україна») на суму $ 64 млн.

Про це повідомляється на Варшавській фондовій біржі.

У «Кернел» повідомляють, що «РТК-Україна» володіє 2 949 вагонами-зерновозами. Ринкова частка близько 15% – це другий показник по кількості вагонів-зерновозів після «Укрзалізниці».

«Придбання має не тільки дати приріст EBITDA на $ 20 млн на рік і захистити компанію від постійно зростаючих витрат на логістику, а й забезпечити безперебійний і ефективний потік зерна з українських елеваторів в порти», – відзначили в компанії.

«Кернел» виплатив $ 49 млн за покупку компанії, решта буде погашена при досягненні певних умов.

«Вагони-зерновози – один з найважливіших елементів ланцюга« від поля до порту ». З огляду на постійний дефіцит залізничного рухомого складу в Україні, придбані зерновози, поєднуючи елеватори з терміналами для експорту зерна, дозволять повністю покрити наші потреби і забезпечити безперебійну виробничу і експортну діяльність. В цьому році ми очікуємо рекордні обсяги експорту зерна і в наступному сезоні подвоєння потужностей з перевалки після введення в експлуатацію нового зернового терміналу в морському порту «Чорноморськ». Завдяки придбанню «РТК-Україна» «Кернел» зможе усунути ключовий операційний ризик і зменшити постійно зростаючі логістичні витрати », – прокоментував генеральний директор компанії «Кернел» Євген Осипов.

Згідно з аналітичною системою YouControl, станом на 15 лютого 2019 р кінцевим бенефіціаром є Андрій Веревський. До покупки, бенефіціаром компанії значилася кіпрська «Нортодія Трейдинг ЛТД».

Нагадаємо, що «Кернел» до кінця 2019 МГ планує подвоїти обсяги експорту продукції і поставити 8 млн т (4,4 млн т продукції в I півріччі 2019 МГ).

https://latifundist.com

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту