Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Зерновики та Укрзалізниця розпочали рух до порозуміння

Назад до всіх новин

Зерновики запропонували Укрзалізниці Меморандум про взаєморозуміння

В конференц залі Української зернової асоціації відбулося перше робоче засідання в рамках обговорення проекту Меморандуму про взаєморозуміння між учасниками зернового ринку та АТ «Укрзалізниця».

Зокрема, на майданчику УЗА зустрілись понад 50 учасників – виробники, перевізники та експортери зерна, представники громадськості – ЄБА, АСС, GAFTA, УАК, а також представники «Укрзалізниці».

Зерновий бізнес запропонував залізничному монополісту проект документу, в якому зафіксовані пропозиції щодо покращення зернової логістики. Такий проект документу був публічно опублікований та запропонований всім зацікавленим сторонам  з метою опрацювання ринком та залізничниками для подальшого обговорення під час робочих зустрічей.

«Метою укладання Меморандуму є не нав’язати залізниці умови гри, а створити більш сприятливий режим функціонування галузі та ведення бізнесу. Саме формалізація та фіксація домовленостей між зерновиками та УЗ є нагальною потребою задля об`єднання зусиль щодо ухвалення законопроекту №9512 «Про залізничний транспорт», що передбачає допуск приватної тяги, вирішення питання функціонування малодіяльних станцій, навести лад в залізничному тарифоутворенні, що передбачає прозорість, прогнозованість та передбачуваність вартості перевезень, а також вирішення інших залізничних складнощів, що мають учасники ринку», – заявив Президент УЗА Микола Горбачьов.

В результаті робочої зустрічі, учасники обговорення домовились до кінця тижня надати додатково свої пропозиції до проекту Меморандуму та зустрітись на наступному тижні для подальшого обговорення положень документу.

«Такий крок назустріч один одному забезпечить довгострокову співпрацю між зерновиками та оператором залізничного ринку та дасть можливість вести передбачуваний та більш ефективний зерновий бізнес, що матиме позитивний вплив як на зерновий бізнес та фінансове оздоровлення УЗ, так і на бюджет країни», – додав пан Горбачьов.

Нагадаємо, Україна з року в рік збільшує виробництво і обсяги експорту зерна, питання логістики є одним з ключових у формуванні експортної виручки країни. Незважаючи на те, що зернові перевезення займають лише 10% у структурі перевезень вантажів АТ «Укрзалізниця», саме аграрний експорт забезпечує до 40% валютних надходжень в країну. Наразі, саме залізнична логістика є «вузьким місцем» в зерновому ланцюгу.

Фото зустрічі.

Прес-служба Української Зернової Асоціації

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту