Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Види на урожай 2021 року зберігаються на високому рівні; активний попит на корми привів до подальшого скорочення світових запасів

Назад до всіх новин

Попередні види на урожай 2021 року

Незважаючи на те, що сезон тільки розпочався, в 2021 році ФАО чекає, що обсяги виробництва зернових в світі в 2021 році виростуть третій рік поспіль. Деякі країни Північної півкулі вже приступили до збирання врожаю озимої пшениці, і стан посівів дозволяє сподіватися на дещо вищий урожай, ніж очікувалося раніше, внаслідок чого попередній прогноз виробництва пшениці в світі в 2021 році був підвищений до 785 млн тонн. У Європейському союзі (ЄС) в 2021 році прогнозується різке зростання виробництва до 137 млн ​​тонн, що обумовлено як збільшенням площ під пшеницею, так і хорошим станом озимини на початок весни; з урахуванням всіх цих факторів урожай може виявитися вище не тільки торішнього низького рівня, але і середніх значень за попередні п’ять років. У Сполученому Королівстві стан посівів пшениці також гарний: після надлишкових опадів в зимовий період в кінці лютого і березні встановилася більш сприятлива суха і тепла погода; на даний момент обсяг виробництва прогнозується на рівні 14 млн тонн. У Російській Федерації, не дивлячись на поліпшення ситуації з опадами і деяке зниження дефіциту вологи на початку сезону, лютневі морози, ймовірно, приведуть до збільшення частки вимерзлих посівів в Південному федеральному окрузі – основному регіоні – виробника пшениці через відсутність достатнього сніжного покриву. З огляду на ці обставини, а також скорочення посівних площ, в 2021 році прогнозується зниження виробництва до 79 млн тонн. На Україні види на урожай сприятливі і, згідно з офіційними даними, обсяг виробництва пшениці може перевищити середній рівень, досягнувши 27,5 млн тонн. У Сполучених Штатах Америки (США), за офіційними даними, площі під озимою пшеницею виявилися трохи вище початкових прогнозів. Передбачається, що збільшення посівних площ дозволить з лишком компенсувати скорочення посівів ярої пшениці і, таким чином, загальна площа посівів пшениці виявиться на 5 відсотків вище, ніж роком раніше; при цьому, площа посівів залишиться на четвертому мінімальному рівні за всю історію спостережень. З огляду на розширення посівних площ на тлі відносно несприятливих погодних умов обсяг виробництва пшениці в 2021 році, як очікується, незначно виросте і складе близько 52 млн тонн. Що стосується Азії, то виробництво пшениці в Пакистані, де площа посівних перевищила середні показники, може скласти не менше 27 млн ​​тонн – такий цільовий показник фігурує в офіційних документах. Види на урожай в Індії також сприятливі, і, за офіційними даними, обсяг виробництва пшениці в країні може досягти рекордного рівня в 109 млн тонн. Згідно з останніми польовим оцінками, в Китаї в цілому стан посівів задовільний при достатньому рівні вологості грунту, і виходячи з цих даних обсяг виробництва в 2021 році прогнозується на рівні 135,5 млн тонн, практично не змінившись в порівнянні з показниками минулого року. Встановлена ​​на Близькому Сході аномальна посуха продовжує негативно позначатися на видах на урожай в ряді країн.

У країнах Південної півкулі почалося збирання врожаю фуражних зернових 2021 року, який, за наявними даними, може виявитися вище середніх значень. У Південній Америці виробництво кукурудзи в Аргентині в 2021 році, як очікується, перевищить середні значення і досягне 58 млн тонн, в основному завдяки близьким до рекордних посівних площ. З огляду на сприятливу ринкову кон’юнктуру і обумовлене нею збільшення площ, відведених в Бразилії під посіви кукурудзи основного врожаю, загальний обсяг виробництва даної культури в цій країні може скласти рекордні 108 млн тонн. На півдні Африки при збереженні сприятливих погодних умов в Південній Африці – провідній країні – виробника кукурудзи в цьому регіоні – в поєднанні зі збільшенням посівних площ урожай 2021 року може досягти багаторічних максимумів і досягти близького до рекордного рівня в 17 млн ​​тонн. У Північній півкулі недавно розпочалася сівба кукурудзи врожаю 2021 року. У США – найбільшому світовому виробнику – ранні оцінки, наведені в березневому звіті “Види на посівну”, дозволяють зробити висновок про можливе збільшення площі посівів кукурудзи в цьому році на 1 відсоток, що не відповідає ринковим очікуванням, з огляду на високий попит і можливий рівень цін.

Більш детально за посиланням: http://www.fao.org

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту