Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Відбувся «зерновий» телеміст між Україною та Китаєм 

Назад до всіх новин

21 січня 2021 року в рамках ІІ Агроклубу при Посольстві України в Китайській народній республіці відбулося «віртуальне» обговорення поточного стану та динаміки торгівлі зерновими між Україною та КНР за участі Української зернової асоціації та Китайської зернової асоціації.

Зустріч розпочалася з вітального слова від Надзвичайного та Повноважного Посла України в Китайській Народній Республіці Сергія Камишева, який зазначив, що українське посольство докладатиме всіх зусиль для поглиблення співпраці між аграрними секторами України та КНР.

Представники зернових асоціації обговорили результати та динаміку торгівлі зерном між Україною та Китаєм.

Представник Китайської зернової асоціації Жень Чжи відзначив зростання ролі України як світової житниці та тенденцію збільшення постачання українського зерна до КНР. В рамках зустрічі учасники обговорили можливості для подальшого збільшення постачання зерна до Китаю з боку України та необхідний розвиток інфраструктури та інвестицій.

В.о. Виконавчого директора Української зернової асоціації Сергій Іващенко розповів про основні тенденції розвитку зернової галузі України та відзначив, що Китай є найбільшим імпортером українського зерна –  в 2019/2020 МР експорт України в Китай склав 6,3 млн т зернових, а за липень 2020 – січень 2021 експорт зерна до Китаю вже сягнув 6,9 млн т. В грошовому вимірі експорт зерна до Китаю в 2020 році склав $1,87 млрд. Також Сергій Іващенко наголосив, що для подальшого поглиблення співпраці та торгівлі необхідно переглянути фітосанітарний протокол на ячмінь та домовитися щодо доступу української пшениці, гороху, сорго та інших культур на ринок Китаю.

УЗА та колеги з Китаю також представили профільні виставкові заходи, які проводитимуться в обох країнах та можуть зацікавити членів зернових асоціацій. В.о. Виконавчого директора УЗА зокрема запросив китайських колег до участі в топових вітчизняних заходах – Grain Storage Forum ELEVATOR-2021, Black Sea Grain & Oil, Grain & Maritime Days та Grain Ukraine. Китайські колеги зі свого боку запросили до участі в Міжнародному форумі зернової промисловості, виставці CIFTIS, XIX Виставці технологій в зерновій та олійній промисловості.

Також сторони домовилися організувати двосторонні візити за участю членів асоціації як тільки це дозволить епідемічна ситуація в обох країнах та у світі.

Посольство України в КНР зазначило, що готово всіляко сприяти двосторонній співпраці зерновиків в рамках Агроклубу при Посольстві України в КНР.

 

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту