Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

В Австралії чергова посуха може призвести до зниження врожаю пшениці в 2018/19 МР

Назад до всіх новин

В Австралії знову спостерігаються несприятливі погодні умови, що можуть привести до того, що в країні другий сезон поспіль виробництво пшениці може виявитися менше очікуваного рівня, повідомляє Reuters.

Як уточнюється, в пшеничному поясі країни – в Західній Австралії – в березні та квітні ц.р. випало лише 27% опадів від норми, тоді як в східних регіонах рівень вологи в грунті фіксується як найнижчий за останні 5 років.

Так, в останньому звіті експерти ABARES прогнозували урожай пшениці в 2018/19 МР на рівні 23,7 млн. тонн, однак з огляду на збереження високої температури повітря аналітики можуть переглянути прогноз у бік зниження.

Проте, фермери змушені проводити посів зернових в умовах дефіциту вологи в грунті та надії на опади, що сприятимуть подальшому розвитку посівів пшениці. Відзначимо, що традиційно посів пшениці в Австралії проводиться до травня.

Нагадаємо, що в 2017/18 МР виробництво пшениці в Австралії, яка входить в ТОП-5 найбільших виробників зернової в світі, знизилося до лише 21,2 млн. тонн в порівнянні з 35,13 млн. тонн у попередньому сезоні через вкрай посушливі  погодні умови.

https://www.apk-inform.com

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту