Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

УЗА закликає зберегти МІНАГРОПРОД

Назад до всіх новин

Українська зернова асоціація звернулась до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та Президента України з проханням посприяти у збереженні Міністерства аграрної політики та продовольства України в нинішньому форматі роботи зі збереженням всіх наявних функцій та відповідальності.

Про це повідомив Президент УЗА Микола Горбачьов, посилаючись на відповідний лист до Парламенту, Уряду та Президента України.

Зокрема, у листі повідомляється, що сьогодні аграрна галузь формує 18% ВВП країни та забезпечує понад 40% валютних надходжень до України, а за рахунок окремих галузей наша держава займає лідируючі позиції на світовій арені. Потенціал до зростання у аграрної, та зернової зокрема, галузі ще не вичерпаний та має всі шанси щороку суттєво збільшувати показники та бити нові рекорди.

«Наші партнери та конкуренти на світовій продовольчій арені мають власні профільні міністерства, що успішно лобіюють інтереси держави: відкривають нові ринки, забезпечують продовольчу безпеку, а найголовніше – формують політику та стратегію функціонування та розвитку аграрної галузі. Україна не виняток – нам потрібно й надалі розвивати нашу спільну галузь. Окрім того, на наших плечах і велика відповідальність не лише за продовольчу безпеку всередині країни, але і в усьому світі. Сьогодні Україна є лідером на світовій арені, що експортує свою продукцію практично в кожну країну світу – понад 190 країн сьогодні імпортують аграрну продукцію з України», – зауважив Микола Горбачьов.

Він також додав, що особливої ваги все більше набирають міжнародні організації та об’єднання не лише аграрного бізнесу, але і держав з потужними аграрними галузями економіки. Крім того, в структурі Організації Об’єднаних Націй (ООН) також існує окрема продовольча організація – ФАО (Продовольча та сільськогосподарська організація ООН). Зазначені інституції відіграють важливу роль у формуванні аграрної політики, забезпеченні продовольчої безпеки країни та стимулюванні економічного зростання.

Ліквідація профільного міністерства для вітчизняної галузі означає втрату пріоритету на зовнішніх ринках та самих ринків, втрату геополітичної ваги як лідера з експорту с/г продукції, підрив продовольчої безпеки та найголовніше – відсутність відповідальності за формування та реалізацію продовольчої та аграрної політики в країні.

«На глибоке переконання зернового бізнесу, аграрній галузі України як передовій частині економіки, що швидко розвивається та зростає, вкрай необхідно мати профільне міністерство, що сприяє виходу аграрної галузі на новий якісний та кількісний рівень, формує та реалізовує галузеву стратегію та політику, забезпечує продовольчу безпеку не лише нашої країни, але і світу», – повідомив Президент УЗА.

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту