Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

У майбутньому сезоні Україна може відновити свої позиції на ключових ринках збуту зерна – ІА «АПК-Інформ»

Назад до всіх новин

У березні аналітики ІА «АПК-Інформ» склали перші прогнози врожаю зернових і зернобобових культур в Україні в 2018/19 МР, згідно з якими загальне виробництво зернових в майбутньому сезоні може збільшитися до 65,8 млн. тонн, що на 6% перевищує показник поточного сезону (61,9 млн. тонн).

Такий приріст виробництва дозволить сформувати високий експортний потенціал зернового сегменту і відновити позиції України на ключових ринках збуту. Зокрема, в 2018/19 МР очікується збільшення експортних поставок українського зерна в Єгипет, Бангладеш та Ліван, куди за минулий період 2017/18 МР (липень-березень) на тлі зниження виробництва і високу конкуренцію з боку РФ було поставлено менше зерна, ніж за аналогічний період сезону 2016/17.

Прогнозоване збільшення виробництва зерна в Україні обумовлено очікуваним підвищенням врожайності основних культур на тлі гарної вологозабезпеченості на старті посівної кампанії, а також деякими змінами в структурі виробництва. Зокрема, очікується збільшення посівних площ під кукурудзою до 4,62 млн. га (+ 2% до показника поточного МГ), що при прогнозованому збільшенні урожайності зернової до 62,3 ц / га дозволить сформувати валовий збір в обсязі 28,5 млн. тонн. виробництво пшениці в майбутньому сезоні очікується на рівні 27 млн. тонн (+ 3%), а виробництво ячменю – 7,8 млн. тонн (-6%).

https://www.apk-inform.com

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту