Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Рада провалила законопроект про залізничний транспорт

Назад до всіх новин

Верховна Рада відмовилася прийняти законопроект №7316 “Про залізничний транспорт України”. Він розглядався сьогодні о шостій годині вечора.

За те, щоб затвердити документ у першому читанні, віддали голоси лише 202 депутати. Після цього проект кілька разів ставили на голосування про повернення до розгляду, однак мінімально необхідних 226 голосів він не набрав.

Не набрала також підтримки і пропозиція про направлення законопроекту назад депутатам на доопрацювання – “за” лише 215 голосів.

Таким чином, даний законопроект, авторами якого виступили близько 20 депутатів, відхилений. Він був зареєстрований в парламенті 17 листопада 2017 року.

У пояснювальній записці зазначається, що законопроект був направлений на побудову нової структури взаємин учасників процесу залізничних перевезень завдяки структурним перетворенням.

Також йдеться про те, що документ дозволив би адаптувати законодавство України у відповідність з основним положеннями законодавчих актів ЄС в сфері залізничного транспорту.

Чинний закон про залізничний транспорт було прийнято ще в 1996 році. Розробку нової редакції закону почали в 2012 році, за основу проекту нормативного акта був узятий Модельний закон СНД. Документ в поточній версії допрацьовувався командою Мінінфраструктури, а також польськими та іспанськими експертами в рамках проекту Євросоюзу Twining.

https://cfts.org.ua

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту