Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Прогноз світового виробництва зернових підвищився, при цьому очікується, що запаси різко скоротяться

Назад до всіх новин

Виробництво зернових в 2020 році і попередні прогнози на 2021 рік

Прогноз ФАО щодо світового виробництва зернових у 2020 році підвищено, а попередні прогнози на 2021 рік вказують на незначне зростання виробництва пшениці в Північній півкулі і скорочення виробництва кукурудзи в Південному.

За даними останнього прогнозу, обсяг виробництва зернових в світі в 2020 році склав майже 2 744 млн тонн, що трохи вище (на 0,1 відсотки), ніж прогнозувалося в грудні. Що стосується основних зернових культур, то прогноз світового виробництва пшениці переглянутий у бік підвищення на 4,8 млн тонн до рекордно високого рівня, що становить 766,5 млн т. Таке підвищення обумовлене головним чином більш високими, ніж передбачалося раніше, врожаями, в зв’язку з чим обсяги виробництва в Австралії і Канаді досягли другого за величиною значення за всі попередні роки, і, судячи з останніми офіційними оцінками, виробництво пшениці в Іраку також збільшилось. Прогноз щодо світового виробництва рису в 2020 році був підвищений на 2,2 млн тонн до рекордно високого рівня 510,6 млн тонн, що на 1,8 відсотки перевищує відповідний показник минулого року. Цей перегляд пояснюється перш за все вищими, ніж очікувалося раніше, врожаями в Китаї (континентальному), на Філіппінах і в Гвінеї, а також коригуванням у бік підвищення даних по площах за попередні періоди для Демократичної Республіки Конго і Венесуели (Боліваріанської Республіки). Прогноз по виробництву фуражних зернових в світі, навпаки, був знижений майже на 5 млн тонн, що відображає очікуване істотне скорочення обсягів виробництва кукурудзи в Сполучених Штатах Америки та України в зв’язку з несприятливими погодними умовами, які призвели до зниження врожаїв.

Що стосується обсягу виробництва зернових у 2021 році, то попередні прогнози по озимій пшениці в Північній півкулі вказують на незначне зростання. У Сполучених Штатах Америки в зв’язку з підвищенням цін площі під озиму пшеницю в порівнянні з минулим роком збільшилися на 5 відсотків. Однак види на урожай дещо погіршився через те що зберігається посушлива ​​погода, і, за даними польових спостережень, стан посівів дійсно не відповідає середній нормі. У Європейському союзі сприятливі погодні умови (достатня кількість опадів і помірна температура) в поєднанні зі збільшенням посівних площ, зокрема у Франції, дозволяють з високою часткою ймовірності говорити про відновлення обсягів виробництва після поганих урожаїв 2020 року. У Російській Федерації площі під озимою пшеницею в 2021 році збільшилися в порівнянні з минулим роком, перевершуючи початкові оцінки. Незважаючи на теплу і суху погоду в грудні, через яку підвищився ризик вимерзання посівів і відмови від обробітку, що пройшли в січні рясні снігопади кілька полегшили ці побоювання. В Індії посівні площі під пшеницею збільшилися до рекордного рівня, чому сприяло зростання цін і збереження заходів державної підтримки, а також сприятливі умови для сівби, створені завдяки рівномірному випаданню мусонних дощів, що дозволяє прогнозувати хороший урожай в 2021 році. Сприятливі умови склалися і в Пакистані, де площа посівів пшениці перевищує середні показники, що обумовлено державною підтримкою у вигляді субсидування доступу до виробничих ресурсів, а також зростанням цін. За даними польових спостережень за січень, в Китаї посіви пшениці знаходяться в задовільному стані, і очікується, що в 2021 році виробництво залишиться на середньостатистичному рівні. У Туреччині, яка є провідним виробником в Близькосхідному регіоні, несприятливі погодні умови призвели до погіршення видів на урожай.

Що стосується Південної півкулі, то, як очікується, прибирання фуражних зернових врожаю 2021 року почнеться в другому кварталі року. У Бразилії, згідно з офіційними прогнозами, обсяг виробництва кукурудзи в 2021 році складе 102,3 млн тонн, що трохи нижче рекордних показників 2020 року, але набагато перевищує середні показники за останні п’ять років. Ці прогнози засновані на очікуваннях високого другого врожаю, що дозволить компенсувати більш низький перший урожай, причинами якого стали посушлива погода і скорочення посівних площ. Аналогічним чином, виробництво кукурудзи в Аргентині в 2021 році скоротиться в порівнянні з рекордним рівнем 2020 року через дефіцит опадів в провінціях, де зосереджено основне виробництво, проте, згідно з прогнозами, обсяг виробництва залишиться на рівні вище середнього. У Південній Африці посівні площі під кукурудзою збільшилися під впливом зростання ринкових цін, а прогнози виробництва покращилися на тлі сприятливих видів на урожай в зв’язку з достатньою кількістю опадів. Прогнози виробництва в сусідніх країнах настільки ж сприятливі, незважаючи на підвищення ризику втрати врожаю через недавні циклонів.

Більш детально за посиланням: http://www.fao.org

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту