Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Причин для перегляду узгоджених обсягів експорту українського зерна поки немає – заступник міністра

Назад до всіх новин

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України в даний час не бачить серйозних причин для можливого коригування в ту чи іншу сторону обсягів експорту пшениці та кукурудзи, встановлених меморандумом про обсяги експорту зерна в сезоні-2020/21. Про це в ході он-лайн наради, яка відбулася 26 жовтня в міністерстві, заявив заступник голови відомства Тарас Висоцький.

«Сьогодні ми можемо говорити про врожай української пшениці на рівні 25 млн тонн, з яких близько 10 млн тонн вже експортовано. У той же час ми фіксуємо поступове уповільнення активності відвантажень, у зв’язку з чим зазначений у меморандумі обсяг експорту пшениці в 17,5 млн тонн бачиться цілком обґрунтованим», – сказав заступник міністра.

У той же час він не виключив, що на тлі поточної невизначеності щодо врожаю озимої пшениці в 2021 р., у другій половині сезону даний показник, найімовірніше, доведеться оцінювати додатково.

Що стосується кукурудзи, то Мінекономіки поки зберігає прогноз її виробництва в 2020/21 МР на рівні 33 млн тонн, а більш точний показник «буде видно до завершення її збирання, до кінця п.р.».

«Таким чином, причини для перегляду закладених у меморандумі обсягів, як мінімум, до кінця 2020 р. відсутні», – резюмував заступник міністра.

https://www.apk-inform.com

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту