Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

10 липня в Кропивницькому УЗА проведе заключний практичний семінар по НАССР

Назад до всіх новин

Українська зернова асоціація (УЗА) за підтримки ЄБРР в рамках ініціативи EU4Business, а також за сприяння Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і Міністерства аграрної політики та продовольства України 10 липня 2018 року проведе 10-й, безкоштовний навчальний семінар для представників елеваторів Кіровоградської області щодо впровадження системи HACCP.

Практичний семінар відбудеться 10 липня 2018 року о 12:00 в м. Кропивницький, вул. Преображенська, 79-А (приміщення Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати). Початок реєстрації о 12:00.

Участь в семінарі для представників елеваторів безкоштовна за умови попередньої реєстрації.

Для реєстрації необхідно заповнити онлайн форму https://goo.gl/forms/d1ucXZVuNX1WPtz83 .

Такі практичні семінари є актуальними, адже починаючи з 20 вересня 2018 року впровадження системи HACCP є обов’язковим для потужностей, які провадять діяльність з харчовими продуктами, у складі яких відсутні необроблені інгредієнти тваринного походження (крім малих потужностей). Перевірку та контроль підприємств здійснюватиме Держпродспоживслужба як основний регулятор ринку в Україні.

Варто відзначити, що система НАССР це інструмент управління, який можна застосувати до широкого кола простих та складних операцій, і не обмежується великими організаціями. Основною метою впровадження системи НАССР є забезпечення безпеки харчової продукції та кормів на всіх етапах харчового ланцюга «від лану – до столу». Таким чином, впровадження системи НАССР на елеваторах не лише гарантуватиме безпечність вітчизняного зерна під час зберігання та транспортування, але і забезпечить конкурентні переваги та інвестиційну привабливість підприємства, а також підвищить економічний інтерес до українського зерна на міжнародній арені.

Довідково

HACCP (англ. Hazard Analysis and Critical Control Points – Система аналізу небезпек і контролю (регулювання) в критичних точках – система, яка ідентифікує, оцінює і контролює небезпечні фактори, що є визначальними для безпечності харчових продуктів.

Нагадаємо, 20 вересня 2015 року набув чинності Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Зазначений закон передбачає впровадження в Україні європейської моделі системи гарантування безпеки і якості продуктів харчування, що базується на процедурах HACCP. Також, 21 грудня 2017 ухвалено Закон України «Про безпечність та гігієну кормів», відповідно до якого, вимоги по впровадженню системи НАССР розповсюджуються на операторів ринку кормів, що здійснюють виробництво, обіг та використання кормів, що вступає в дію з січня 2020 року.

Ще новини

Зв'язатися з нами

© Асоціація
виробників, переробників та експортерів зерна
, 1997-2021.
При цитуванні і використанні будь-яких
матеріалів посилання на Українську зернову
асоціацію обов'язкове. При використанні в
інтернет обов'язкове так само гіперпосилання
на http://uga.ua Розробка сайту