Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Зеленський порівняв ефективність експорту зерна морем, автотранспортом і залізницею

Назад до всіх новин

Два тижні роботи портів дорівнюють місячному експорту агропродукції автотранспортом.

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні підбив підсумки двох тижнів роботи «зернового коридору». За це час з українських портів вийшли 16 суден із зерном для семи країн на трьох континентах.

«Це вже дало змогу знизити гостроту продовольчої кризи, дало певну надію на спокій країнам – споживачам нашої агропродукції. І в перспективі може допомогти повністю зняти продовольчу кризу з глобального порядку денного», – наголосив він.

В межах Світової продовольчої програми ООН до порту «Південний» прибуло перше зерно під завантаження, яке відвезе українське зерно для Ефіопії, де особливо жорстока ситуація з голодом. Нині судно готується до відправлення.

Експорт зерна морем довів свою перевагу над перевезенням залізницею чи автотранспортом.

«За неповних два тижні з трьох наших портів – «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний» – вдалося експортувати такий обсяг, який дорівнює всьому аграрному експорту автотранспортом за липень і більш як двом третинам експорту залізницею за минулий місяць», – пояснив президент.

Станом на 10 серпня Україні вдалося експортувати 370 тисяч тонн агропродукції до семи країн світу, в Мінагрополтики розраховують отримати 20 млрд доларів доходу. Деякі покупці відмовилися забирати вантаж – окрім України, зерно «відмовникам» постачає й Росія, зокрема, вкрадене в Україні.

Чим живуть сьогодні українські фермери, які плани будують і чого потребують в першу чергу, читайте в матеріалі Петра Бурковського та Андрія Сухарини «Ленд-ліз для фермерів: як Україні вибити Кремль із “голодних ігор”» .

https://zn.ua

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту