Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

ЄС експортував 22,13 млн тонн м’якої пшениці в сезоні 2022/23, – огляд іноземних ЗМІ 21-22.03.2023

Назад до всіх новин

Погана погода в Пенджабі знищила 10% врожаю

Град у поєднанні з дощем і сильними циклонічними вітрами зіпсував довгоочікуваний урожай пшениці в Пенджабі цього року. Близько 4 лакхів га (400 тис. га), що становить понад 10% від загального врожаю пшениці, знаходиться під сильним виляганням. Повідомлялося про понад 40% пошкоджень посівів в кількох частинах п’яти округів штату, тоді як у різних частинах решти округів повідомлялося про від 15% до 25%.

За даними Департаменту метеорології, 23 березня також очікується дощ і сильний вітер.

Через сильний град у Патіалі, Сангрурі, Лудхіані та Мозі посіви постраждали на 40%, повідомили представники департаменту.

Джерело: Іndianexpress

Ф’ючерси на пшеницю впали до найнижчого рівня з липня 2021 року 

Пшениця з поставкою в травні в середу на Чиказькій торговій біржі впала на 2,9% до 6,635 долара за бушель, впавши до найнижчого рівня з липня 2021 року, оскільки російський експорт продовжує тиснути на світові ціни.

Соєві боби з поставкою в травні подешевшали на 1,3% до 14,485 долара за бушель.

Кукурудза з поставкою в травні подорожчала на 0,6% до 6,335 долара за бушель.

Джерело: Marketscreener

ЄС експортував 22,13 млн тонн м’якої пшениці в сезоні 2022/23

Експорт м’якої пшениці з Європейського Союзу в сезоні 2022/23, який розпочався в липні, досяг 22,13 млн тонн станом на 19 березня, що майже на 8% більше порівняно з 20,52 млн на той самий тиждень у 2021/22, свідчать дані, опубліковані Європейською комісією.

Експорт ячменю з ЄС у 2022/23 роках склав 4,33 млн тонн, скоротившись майже на 30% порівняно з 6,18 млн рік тому, тоді як імпорт кукурудзи в ЄС становив 19,73 млн тонн, що майже на 66% перевищує показник минулого року (11,90 млн).

Дані ЄС показують, що Франція залишається найбільшим експортером м’якої пшениці в ЄС цього сезону з 8,69 млн тонн, за якою йдуть Румунія з 2,77 млн тонн, Німеччина з 2,60 млн тонн, Литва з 1,97 млн тонн і Польща з 1,86 млн тонн.

Джерело: Reuters

Імпорт сої в ЄС у сезоні 2022/23 досяг 8,45 млн тонн

Згідно з даними, опублікованими Європейською Комісією, імпорт сої в Європейський Союз у сезоні 2022/23, починаючи з липня, досяг 8,45 млн тонн станом на 19 березня проти 9,89 млн тонн на той самий тиждень попереднього сезону.

Імпорт насіння ріпаку в ЄС у 2022/23 році досяг 5,87 млн тонн у порівнянні з 3,81 млн тонн роком раніше.

Джерело: Reuters

Оман отримує першу партію пшениці з Австралії

Оман отримує першу партію пшениці безпосередньо від австралійських фермерів. Цей вимушений крок став результатом проблем у ланцюгах постачання та труднощів із отриманням продуктів харчування загалом і пшениці зокрема.

Компанія Oman Flour Mills Company отримала 34 728 метричних тонн австралійської пшениці, які було придбано через дочірню компанію Oman Flour Mills Group у рамках проекту закупівлі пшениці безпосередньо в австралійських фермерів.

«У зв’язку з проблемами ланцюгів постачання та труднощами отримання продуктів харчування загалом і пшениці зокрема, Міністерство сільського господарства, рибальства та водних ресурсів у співпраці з державними установами та приватним сектором шукало різні джерела для постачання пшениці, імпортувавши її з країн Азії та Латинської Америки, а також імпортом групи відправлень із центру зберігання в Туреччині, який здійснювався під наглядом ООН», – сказав Доктор Сауд бін Хамуд Аль Хабсі, міністр сільського господарства, рибальства та водних ресурсів

Джерело: Hellenicshippingnews

Австралійська фуражна пшениця займає центральне місце в Азії

Австралійське бюро економіки та науки про сільське господарство та ресурси, або ABARES, оцінило врожай пшениці в 2022-23 маркетинговому році (жовтень-вересень) у рекордно високий рівень у 39,2 млн тонн, що на 7,7% більше, ніж у минулому році.

Очікування чудового врожаю пшениці з низьким вмістом білка в Австралії в сезоні 2022-23 були знахідкою для покупців кормів в Азії, які борються зі зростанням цін на кукурудзу.

Ціни на кукурудзу зросли, оскільки висихання річки Міссісіпі підірвало логістику для американської кукурудзи наприкінці 2022 року, а посуха скоротила оцінки виробництва в Аргентині майже на 20% у порівнянні з минулим роком.

У Південно-Східній Азії дефіцит добрив вдарив по врожайності, а місцеве виробництво намагалося задовольнити відновлення попиту на корми, що підвищило місцеві ціни на кукурудзу. Несприятливі погодні умови, особливо на Філіппінах, охоплених тайфуном, також вплинули на виробництво.

Азіатські покупці почали замінювати кукурудзу австралійською фуражною пшеницею. Кілька азіатських країн, включаючи Таїланд і Південну Корею, закупили більше австралійської фуражної пшениці до лютого 2023 року в поточному сезоні порівняно з попереднім маркетинговим роком, показали торгові записи S&P Global Commodity Insights. ABARES очікує, що в 2022-2023 роках Австралія експортуватиме значний обсяг пшениці у розмірі 28 млн тонн, що трохи більше, ніж у минулому році.

Джерело: Нellenicshippingnews

La Nina завершилася, але термін початку Ель-Ніньо залишається не точним

La Nina офіційно завершилася після майже трьох років простою, підготувавши основу для можливої появи Ель-Ніньо пізніше цього року. Час цього ще не встановлено, але те, чи настане Ель-Ніньо до середини року чи пізніше, може мати різний вплив на глобальні посіви.

Останній модельний прогноз, опублікований у понеділок, передбачає 64% шансів на Ель-Ніньо в період, зосереджений на липні, проти 35% для нейтрального ENSO.

Вплив ENSO на літні посіви США не такий виражений, як у Південній півкулі, але більш ранній прихід Ель-Ніньо може бути кращим. Хоча багато з найкращих урожаїв кукурудзи в США відбулися під час Ель-Ніньо або нейтрально-позитивних років ENSO, нейтрально-позитивний сценарій також збігся з деякими з найгірших результатів кукурудзи.

Аргентинські фермери можуть бути найбільшими вигодоодержувачами Ель-Ніньо, оскільки спричинена Ла-Нінья посушливість цього року призвела до, мабуть, найгірших урожаїв. Зміна схеми зараз не допоможе цим культурам, але збільшення вологості ґрунту напередодні посіву пшениці в Аргентині, який розпочнеться в травні, було б бажаним, оскільки торішнє виробництво пшениці було майже вдвічі нижче початково очікуваного рівня.

Австралійські фермери думають по-іншому, оскільки низка La Ninas дозволила зібрати три поспіль рекордні врожаї пшениці. Ель-Ніньо часто приносить суху і теплу погоду в австралійські пшеничні регіони, які вже стали сухими в останні тижні після літньої кількості опадів нижче середнього.

Наступного місяця в Австралії розпочнеться посів пшениці. На Аргентину та Австралію разом припадає 20% світового експорту пшениці.

Джерело: Nasdaq

Марокко прогнозував, що виробництво зернових цього року буде нижчим за середній – 5,5 мільйона тонн

У Марокко прогнозують зменшення виробництва зернових до 5,5 млн тонн. Марокко, великий імпортер зернових, має запаси м’якої пшениці, яких може вистачити лише на три місяці, заявила у вівторок міністр фінансів Надія Феттах Алауї. У березні минулого року в країні були запаси м’якої пшениці на п’ять місяців, а міністр сільського господарства пообіцяв створити додаткові запаси.

«Збільшенню запасів перешкоджали високі ціни та низький рівень внутрішнього виробництва минулого сезону», — сказав імпортер пшениці.

У вівторок центральний банк Марокко прогнозував, що виробництво зернових цього року буде нижчим за середній – 5,5 мільйона тонн.

Марокко субсидує імпорт м’якої пшениці та контролює ціни на цукор і газ для приготування їжі.

Субсидії країни на три товари зросли до 40 мільярдів дирхамів ($10,9 млрд) у 2022 році з 1,3 мільярда ($354 млн) у 2021 році через вищі ціни на міжнародному ринку.

Джерело: Аgriculture

Бразильська компанія Agroconsult оцінює експорт сої в рекордних 96 млн тонн 

Очікується, що цього року Бразилія експортує 96 млн тонн сої, що є рекордом, згідно з прогнозом консалтингової компанії Agroconsult.

Бразилія також експортуватиме понад 50 млн тонн кукурудзи цього сезону, повідомляє Agroconsult, посилаючись на сприятливі перспективи загального виробництва кукурудзи в країні, незважаючи на очікуване скорочення посівів у деяких штатах.

Джерело: Аgriculture

https://minagro.gov.ua

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту