Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Відвантаження українського продовольства «зерновим коридором» за минулий тиждень скоротилися на третину

Назад до всіх новин

За минулий тиждень з портів Великої Одеси вийшло 18 суден, які сукупно транспортували 664 тис. тонн українського продовольства. Це на третину менше обсягів експорту за попередній тиждень, повідомило 30 січня Мінінфраструктури України. 

«Зберігається критично низький показник виходу суден з портів – 2,5 судна на добу. Це показник, який був ще на початку роботи «Зернової ініціативи», коли обсяги експорту були незначні. Водночас кількість суден, які проходять інспекцію в Босфорі і отримують дозвіл рухатися під завантаження в українські порти, також не перевищує 3-х суден на добу», – зазначили у міністерстві.

Також підкреслюється, що у Босфорі російська сторона в СКЦ продовжує блокувати реалізацію ініціативи та штучно збільшувати чергу з суден. Станом на 30 січняі 117 суден очікують на проведення інспекції в територіальних водах Туреччини (92 – на захід в порти під завантаження, а 25 – вже з агропродукцією). За минулий тиждень відбулось тільки 20 інспекцій при мінімально необхідних 84. Гальмується також реєстрація суден для участі в ініціативі: з понад 80 заявлених суден щоденно росіяни без пояснення причин реєструють в середньому тільки 2-3 судна.

«Ці фактори гальмують реалізацію «Зернової ініціативи»: спостерігаємо зниження обсягів експорту майже на 30% в порівнянні з попереднім місяцем, а отже світ недоотримує  агропродукцію в потрібному обсязі. Переважна більшість країн отримують її з величезними затримками в часі через простої суден в Босфорі. Очікуємо на реакцію партнерів по «Зерновій угоді» – Туреччини та ООН», – вказується у повідомленні.

Крім того додається, що наразі в портах Великої Одеси під обробкою знаходиться 21 судно, на які завантажують майже 1 млн тонн української агропродукції. «Зерновим коридором» рухаються тільки 3 судна під завантаження.

https://www.apk-inform.com

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту