Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

УЗА запрошує банки на презентацію нового фінансового інструменту для форвардних контрактів

Назад до всіх новин

Українська зернова асоціація за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку (EBRD) та Міжнародної фінансової корпорації (IFC) запрошує представників банківських установ взяти участь в презентації нового продукту для зернового ринку «Механізм банківської гарантії для форвардних контрактів».

Презентація відбудеться у вівторок, 19 жовтня 2021 року об 11:00 в Офісі Незалежної асоціації банків України (вул. Велика Васильківська (Червоноармійська), 72, 3 під’їзд, поверх 3, офіс 96, м. Київ, Україна, 03150).

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/6eYmHmwF8Et4FLhQA

Програма

  Спікер Посада Тривалість
1.                 Горбачьов Микола Президент УЗА 45 хв
2.                 Лещенко Роман Міністр аграрної політики та продовольства України 15 хв
3.                 Кузьменко Леся Заступник Голови ЄБРР 15 хв
4.                 Волошина Олена Керівник діяльності Міжнародної фінансової корпорації (IFC) в Україні 15 хв
Обговорення

 

Механізм банківської гарантії, що покриває ціновий ризик форвардного контракту на постачання зерна, покликаний нівелювати ризики дефолтів постачальників зерна через цінову кон’юнктуру ринку та унеможливить ситуацію, подібну до великої кількості дефолтів сезону 2020/2021. Такий фінансовий інструмент убезпечить учасників зернового ринку від ризиків невиконання форвардних контрактів через підвищення цін на зерно в момент фізичного постачання.

Окрім того, запровадження такого банківського інструменту дозволить не лише великому агровиробнику, а і малому та середньому, продавати свою продукцію напряму експортерам за форвардними контрактами, слугуватиме гарантією від збитків та оздоровить вітчизняний зерновий ринок, вивівши більшість агровиробників в ранг першокласних компаній. Ба більше, впровадження такого інструменту значно покращить позиції українського зерна на світовому ринку, а український ринок перейде в ранг преміальних. Це гарантуватиме вищу ціну на українське зерно як на світовому ринку, так і безпосередньо агровиробнику.

У разі виникнення додаткових питань, будь ласка, просимо звертатись за телефоном: (044) 492-39-68 або за електронною адресою: inbox@uga.ua

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту