Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

УЗА вітає рішення Уряду щодо необмеження експорту кукурудзи

Назад до всіх новин

Українська зернова асоціація вітає виважене рішення та вдячна за вчасну позицію Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, за яким відкликано ініціативу, що передбачала встановлення граничного обсягу експорту кукурудзи врожаю 2019 року до 31.08.2020 на рівні 29,3 млн т. Таке рішення є позитивним сигналом як для зернового ринку України, так і для міжнародного.

УЗА вдячна також профільним асоціаціям, що представляють внутрішнього споживача кукурудзи, які підтримали УЗА та рішуче заявили про відсутність необхідності підписання Додатку по кукурудзі до Меморандуму, оскільки повністю забезпечені запасами кукурудзи для виробництва комбікормів до нового врожаю.

Сьогодні перед вітчизняними аграріями стоїть завдання встигнути продати надмірні залишки кукурудзи поки міжнародні ціни сприятливі для української кукурудзи- вітчизняний товар на 25-30$/т дорожчий кукурудзи з США та Аргентини. Ціни ж на врожай наступного маркетингового року значно нижчі, та й зберігати кукурудзу значно важче та дорожче ніж інші зернові культури.

Окрім того, для України сьогодні вкрай важливо забезпечувати стабільний притік валюти, що й забезпечує реалізація кукурудзи на експорт. Більше того, Україна, як одна із держав експортерів продовольства, несе свідому відповідальність перед усім людством, бо є одним з головних суб’єктів забезпечення продовольчої безпеки у світі. Також Україна приєдналася нещодавно до заяви СОТ щодо прогнозованості торгівлі агропродукцією та недопущення обмеження експорту продовольства.

Нагадаємо, УЗА напередодні заявляла, що не бачить передумов для визначення граничного обсягу експорту кукурудзи врожаю 2019 року та підписання відповідного додатку до Меморандуму між Міністерством економіки, торгівлі та сільського господарства України та бізнес-асоціаціями про узгодження позицій на ринку зерна на 2019/2020 маркетинговий рік. Оскільки сьогодні не має жодних передумов для дефіциту кукурудзи на внутрішньому ринку. Минулого року Україна отримала рекордний врожай кукурудзи – 35,2 млн. т, а в цьому році, врожай кукурудзи може сягнути нового рекорду.

УЗА традиційно продовжує відслідковує поточний стан на ринку та продовжує разом з Міністерством спільно тісно працювати над тим, щоб забезпечувати продовольчу безпеку як України, так і світу.

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту