Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

УЗА просить Петра Порошенка ветувати закон про відшкодування ПДВ

Назад до всіх новин

Українська зернова асоціація звернулася до Президента України Петра Порошенка з проханням накласти вето на ухвалений Верховною Радою закон про відшкодування ПДВ при експорті олійних культур, оскільки його норми порушують вільну конкуренцію.

УЗА висловила занепокоєння у зв’язку з ухваленням законопроекту (№7403-д) про оподаткування при вивезенні олійних культур за межі України, що створює несприятливі, дискримінаційні умови діяльності на зерновому ринку України.

 «Закон, який сьогодні ухвалила Верховна Рада, не відповідає запиту громадськості та представників аграрного сектору зокрема, оскільки створює дискримінаційні умови діяльності учасників ринку та суперечить нормам захисту конкуренції у підприємницькій діяльності. Крім того, цей законопроект суперечить міжнародним зобов’язанням, які брала на себе Україна під час вступу до СОТ та підписання Угоди про Асоціацію з ЄС», – заявив Президент Української зернової асоціації Микола Горбачьов.

На думку Президента УЗА ухвалення визначеного закону ставить у нерівне конкурентне становище експортерів сої та ріпаку, адже передбачає відшкодування ПДВ при експорті лише сільгоспвиробникам.

Нагадаємо, у вівторок 22 травня, 249 народних депутатів підтримали за основу та в цілому Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо деяких питань оподаткування податком на додану вартість операцій з вивезення за межі митної території України олійних культур №7403-д від 4 квітня 2018 року.

Слід зазначити, що проект закону було підготовлено за ініціативи комітету Верховної Ради з питань бюджетної та митної політики та не відображає позиції депутатів, що входять до складу комітету аграрної політики та земельних відносин. Так, депутатами ще у грудні минулого року зареєстровано проект 7403-2, яким пропонувалося виключити пункт 63, що встановлював норму про повернення ПДВ виключно виробникам сої та ріпаку. Однак у квітні цього року за ініціативи голови комітету з питань податкової та митної політики Ніни Южаніної зареєстровано альтернативний проект 7403-д, за який проголосувало 249 депутатів.

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту