Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Щоб українське зерно було на світових ринках, необхідно здешевити логістику

Назад до всіх новин

Сьогодні 30% ціни зерна складає вартість логістики. Тому вкрай важливо напрацювати оптимальні рішення з її зменшення. Від цього залежить майбутня посівна кампанія в Україні.

Про це заявив президент Української зернової асоціації Микола Горбачьов під час Agro&Food Security Forum, який проходить у Варшаві за організації «Співтовариства виробників і споживачів бобових України» та агенції «УкрАгроКонсалт».

«Україна є одним із найбільших виробників і експортерів зернових: минулого року було вироблено 100 млн т. Експорт міг би досягти 70 млн т, але цього не сталося через російську агресією. Тому ми маємо шукати нові можливості експорту зернових. Одна з них — експорт через кордони сусідніх країн, зокрема Польщі», — зазначив Микола Горбачьов.

За його словами, з самого початку війни в Україні зернові експортували залізницею та автотранспортом, але це були незначні обсяги. Але вже в серпні досягнули показника експорту зернових майже в 3 млн т.

«Сьогодні 15% зернових вивозиться з України автотранспортом. Уряди двох країн роблять усе, що можуть, для збільшення масштабу перевезень зернових», — відмітив Микола Горбачьов.

https://ukragroconsult.com

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту