Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

“росія розпочала зернову війну і продовольчу кризу” – Бербок

Назад до всіх новин

Німеччина разом з іншими країнами продовжить докладати зусиль для мінімізації наслідків «зернової війни», яку росія розпочала проти всього світу.

Про це заявила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок на зустрічі міністрів в ООН на тему «Глобальний заклик до дій», передає кореспондент Укрінформу.

«Загалом цього року Німеччина виділяє понад 4 мільярди євро для забезпечення продовольчої безпеки», – заявила вона.

«росія веде свою жорстоку війну не лише танками, ракетами та бомбами. росія також веде цю війну іншою страшною і могутньою зброєю: голодом і бідністю», – заявила Бербок.

Вона зазначила, що блокуючи українські порти, руйнуючи врожай, дороги, залізничні колії та поля, росія розпалила зернову війну та розпалила глобальну продовольчу кризу в той час, коли мільйони людей вже стояли перед ризиком голоду, особливо на Близькому Сході та в Африці через руйнівні наслідки кліматичної кризи через пандемію COVID-19 ,через конфлікти у відповідних регіонах.

«Бідне населення світу платить жахливу ціну за безжальну війну росії», – підкреслила міністр.

Наразі, за її словами, важливі три речі. По-перше, найзаможніші країни повинні вжити конкретних заходів.

У цьому контексті дипломат нагадала про конкретні зобов’язання, взяті країнами G7 минулого тижня: підтримати Україну у збереженні виробництва та експорту зерна, яке так гостро потрібує світ, а також надати більш комплексну допомогу всім, хто зараз найбільше потребують допомоги.

Глава німецького МЗС констатувала: гірка правда полягає в тому, що глобальна продовольча криза не буде вирішена за один день. Тому треба звернути увагу на всі фактори, які сприяють голоду, зокрема, боротися з кліматичною кризою, допомогти фермерам краще озброїтися проти посухи, повеней чи сильних дощів.

Бербок зазначила, що Німеччина використає своє головування в G7, щоб енергійніше просувати вирішальну боротьбу вперед. Важливим кроком у цьому сенсі є Глобальний альянс з продовольчої безпеки, який виник за ініціативою G7 і офіційно стартує 19 травня.

«Ми повинні бути абсолютно чіткими щодо однієї речі: безжальна війна Росії ставить під загрозу життя мільйонів людей. Але ми не будемо стояти, склавши руки. Ми будемо діяти. У цей момент, коли нелюдська війна приносить такі страшні страждання всьому світу, це питання відповідальності, солідарності та людяності», – завершила свій виступ Бербок.

В Організації Об’єднаних Націй у Нью-Йорку на запрошення держсекретаря Ентоні Блінкена зібралися близько 35 держав для обговорення шляхів упередження глобальної продовольчої кризи.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок на пресконференції після переговорів з главою МЗС Данії Єппе Кофодом заявила, що президент рф путін свідомо використовує продовольство, насамперед зерно, як зброю проти світу, який засуджує його війну в Україні. За її словами, росія веде «зернову війну» абсолютно свідомо: в надії, що можна роз’єднати спільноту, яка налічує 141 країну, котрі засудили цю війну, та підсилити невпевненість в інших регіонах світу.

https://www.ukrinform.ua

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту