Керівництво польського морського порту Колобжег, що розташований на узбережжі Балтийського моря між Свіноуйсцем та Гдинею, заявляє про можливість перевалки української експортної аграрної продукції на потужностях підприємства.

Як пише ЦТС, про це, зокрема, розповів керівник адміністрації порту Артур Лієвський в ході форуму Fracht-2022, що проходив у Варшаві.

“Для багатьох Колобжег навряд чи асоціюється з портом, але нам вдалося зберегти залізничну інфраструктуру і вона працює. Наші перевантажувальні потужності працюють. І 200-300 тис. тонн на рік ми перевалюємо. Нам цього вистачає для забезпечення потреб регіону, але ми можемо збільшити наші об’єми.

Ми використовуємо можливості, які з’являються. Після 24 лютого виникла така ситуація – були пошуки, де можна перевалювати кукурудзу з України. Наша інфраструктура була готова і ми почали робити декілька пілотних проектів”, – повідомив Лієвський.

“Протягом двох місяців нам вдалося зробити не дуже багато, але ми хотіли показати всім, що нам варто довіряти і що ми це можемо робити”, – додав керівник адміністрації польського порту.

Раніше в польському уряді повідомили, що розглядають Ґданськ в якості основного порту для експорту українського збіжжя.

Між тим, найбільшим зерновим портом Польщі є Гдиня, на яку припадає близько 60% річного обсягу перевалки зернових польськими портами.