Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Мінагрополітики уклало Меморандум зі світовим лідером із виробництва іригаційного обладнання

Назад до всіх новин

Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко з віце-президентом компанії «Valmont, Inc.» Дарреном Сікманом підписали Меморандум про співпрацю. Це компанія № 1 у світі, яка має 75-річну історію у виробництві зрошувального обладнання повного циклу з капіталізацією понад $ 5 млрд.  Практично кожна друга система зрошення у світі –  їх продукція.

«Компанія знає про успішність реалізації земельної реформи та старт іригаційної реформи в Україні. Вона має амбітні плани щодо розгортання в нас свого виробництва з високим рівнем локалізації: зможе виробляти та продавати в Україні системи зрошення повного циклу – від насосних станцій до дощувальних машин останнього покоління», – розповів Роман Лещенко.

Міністр також додав, що вже найближчим часом очікується ухвалення законопроекту №5202-д «Про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель», який активізує розвиток зрошення в Україні та прискорить інвестиції в приватний сектор АПК нашої держави. Стратегічним партнером в цьому питанні для нас є Міжнародна фінансова корпорація (IFC), з якою у серпні цього року у Вашингтоні Мінагрополітики підписало угоди щодо організаційної підтримки реформи та впровадження доступних фінансових інструментів для аграріїв.

За словами Романа Лещенка, Міністерство зі свого боку продовжує на наступний рік успішну програму щодо компенсації 25 % виробникам вітчизняного с/г обладнання, а також масштабує для наших аграріїв державну програму підтримки введення в експлуатацію нових меліоративних земель за умови, що нова меліоративна інфраструктура вироблена на українських заводах.

«Для нашої команди завжди були, є і будуть у пріоритеті: залучення в Україну масштабних інвестиційних проектів, забезпечення довгострокового дешевого фінансування для аграріїв та впровадження провідних інновацій світових компаній на території нашої держави. Мета – максимальне розкриття потенціалу аграрної галузі на глобальному ринку та прискорення економічного зростання економіки України. Працюємо далі над її втіленням», – резюмував Роман Лещенко.

https://minagro.gov.ua

 

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту