Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Держпродспоживслужба розширила акредитацію 12 лабораторій

Назад до всіх новин

 У 2021 році відбулось розширення існуючих сфер акредитації відповідно до вимог міжнародного стандарту ДСТУ ISO/IEC 17025:2019 у 12 фітосанітарних лабораторіях, діяльність яких координується Держпродспоживслужбою.

Лабораторії розширили сфери акредитації щодо видів фітосанітарної експертизи, ідентифікації карантинних організмів, а також визначення показників якості насіння та зерна сільськогосподарських культур.

«Сьогодні ми працюємо не лише над розширенням переліку послуг, що надаються нашими фітосанітарними лабораторіями, але й над їх оптимізацією та діджиталізацією. Приємно, що наші державні фітосанітарні лабораторії не поступаються за багатьма показниками провідним європейським лабораторіям і, за більшістю показників, перевершують приватні лабораторії», – зазначила Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

Розширення сфер акредитації надає державним фітосанітарним лабораторіям нові можливості на внутрішньому ринку та підвищує їх рівень серед замовників з інших країн. Адже акредитація лабораторії – це підтвердження її відповідності вимогам міжнародного стандарту, а сфера акредитації свідчить про її діагностичні спроможності та кваліфікацію персоналу.

Станом на сьогодні 24 обласні фітосанітарні лабораторії та 2 контрольно-токсикологічні лабораторії акредитовані за міжнародним стандартом ДСТУ ISO/IEC 17025:2019 «Загальні вимоги до компетентності випробувальних та калібрувальних лабораторій». У 2022 році робота з розширення сфер акредитації триматиме.

https://dpss.gov.ua

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту