Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Бразилія збільшила експорт сої втричі

Назад до всіх новин

Втричі, до 2,28 мільйон тонн, збільшила Бразилія постачання сої на світовий ринок у листопаді порівняно з тим самим періодом минулого року. У листопаді 2020-го результат був значно скромнішим, 770 тисяч тонн.

У Національній асоціації експортерів зернових Бразилії Anec вказують, що місяцем раніше експорт цього продукту становив 2,98 мільйон тонн.

Але з постачанням кукурудзи складається зворотна ситуація: підсумком листопада цього року стали 2,89 мільйон тонн, тобто на 54 відсотки більше, ніж у жовтні. А у листопаді минулого року бразильські експортери відправили за кордон 4,94 мільйон тонн.

В асоціації експортерів також підбили проміжний підсумок року, згідно з яким постачання сої досягли 84,24 мільйон тонн (на 2,5 відсотка більше, ніж у 2020-му), а кукурудзи – 17,45 мільйон тонн (на 41 відсоток менше від торішнього).

Тим часом у «соєвому» регіоні Росії – Приамур’ї практично завершено прибирання цієї культури. Як розповіли у місцевому мінсільгоспі, рік для вирощування олійної склався вдалим, зібрано 1,2 мільйон тонн. Усього ж у нашій країні врожай сої становив 4,9 мільйона тонн.

Незважаючи на обмежувальні мита на вивіз сої за кордон (зараз їх величина становить 20 відсотків), виробники успішно розпродують вирощене. Так вони заявили, що врожай 2020 року реалізований повністю. Соя нового врожаю продається так само добре, і мита не заважають її вивозити: Китай, який купує 90 відсотків вирощеної у регіоні культури, не знижує імпорт. Оскільки уряд Росії виплачує субсидію на перевезення сої в центральні райони країни, то поставки йдуть і в західному напрямку.

https://ukragroconsult.com

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту