Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Борошномели Пакистану закликали уряд дозволити імпорт 1 млн тонн пшениці

Назад до всіх новин

Асоціація борошномельних підприємств Пакистану (PFMA) звернулася до уряду країни з проханням терміново надати дозвіл на імпорт 1 млн тонн пшениці для запобігання виникнення кризи в галузі, повідомляє The Express Tribune.

Як зазначили в асоціації, наразі уряд розглядає дану пропозицію.

Якщо буде схвалений імпорт пшениці, вона коштуватиме мірошникам близько 85-90 рупій/кг, що значно нижче поточної ціни на місцеву пшеницю, яка становить 125 рупій/кг. Ця різниця в ціні призвела б до роздрібної ціни приблизно 110 рупій/кг для борошна з імпортованої зернової на відміну від поточного діапазону 150-175 рупій/кг для продукту місцевого виробництва.

Голова PFMA також підкреслив, що, попри заяву прем’єр-міністра Пакистану про високий урожай пшениці в п.р. (27-28 млн тонн), борошномельні підприємства країни наразі практично залишаються без сировини через заборону місцевої влади провінції Пенджаб і Сінд (які вироблють майже 100% пшениці в країні) закуповувати пшеницю врожаю цього року.

Підкреслюючи неефективність чинної політики державних закупівель зернової, голова PFMA Чаудрі Амір Абдулла зазначив, що продовольчому департаменту Пенджабу вдалося закупити лише 3,5 млн тонн пшениці цього року, що на 1 млн тонн нижче минулорічного показника. В провінції Сінда спостерігається схожа ситуація – обсяг закупівель досяг лише 700 тис. тонн проти встановленої цілі в 1,4 млн тонн.

https://www.apk-inform.com

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту