Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Євросоюз різко наростив закупівлі пшеничних висівок і кукурудзяного крохмалю з України

Назад до всіх новин

Пшеничні висівки. Разом зі збільшенням експортних поставок борошна продовжує збільшуватись і експорт пшеничних висівок з України, незважаючи на скорочення їх виробництва в країні, повідомляють аналітики УкрАгроКонсалт.

Експорт пшеничних висівок за десять місяців 2017/18 МР (липень-квітень) виріс на 9%. Основним імпортером українських пшеничних висівок традиційно залишається Туреччина, на частку якої припадає 89% в загальній структурі експорту.

Євросоюз різко наростив імпорт пшеничних висівок. За звітний період поставки в цьому напрямку склали 10,1 тис. тонн проти 4,4 тис. тонн за весь 2016/17 МР. Аналогічне зростання експортних поставок спостерігається в напрямку Єгипту.

Кукурудзяний крохмаль. Експорт кукурудзяного крохмалю з України стабільно зростає. За підсумками семи місяців поточного 2017/18 сезону (вересень-березень) українські експортери поставили на зовнішні ринки на 24% більше кукурудзяного крохмалю, ніж за цей же період минулого сезону 2016/17.

Найбільшим імпортером за останні кілька сезонів залишається Індонезія з часткою 37% в загальному обсязі експорту в 2017/18 МР. Суттєво наростили закупівлі кукурудзяного крохмалю країни ЄС. Поставки в цьому напрямку за звітний період склали 7,6 тис. тонн, що вже на 2% більше, ніж за весь 2016/17 МР. Значно збільшили імпорт країни Близького Сходу – ОАЕ і Саудівська Аравія.

З іншого боку, в загальній структурі експорту помітно скорочується частка Росії, яка в поточному сезоні закупила лише 1,5 тис. тонн кукурудзяного крохмалю проти 7,6 тис. тонн за той же час минулого року.

Відзначимо, що виробництво кукурудзяного крохмалю в Україні демонструє позитивну динаміку.

УкрАгроКонсалт

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту