Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

ЄС. Оцінки середньої врожайності зернових 2018/19 сезону зростають, незважаючи на несприятливі погодні умови

Назад до всіх новин

Як повідомляють експерти Європейського Бюро по оцінкам врожаїв (МАРС), у багатьох регіонах Європейського Союзу несприятливі погодні умови спровокували затримку сівби ранніх і пізніх ярих культур.

Однак в більшості випадків фермери все ще можуть завершити посівну кампанію в оптимальні терміни без значних втрат врожаю. Після сильних заморозків, що відзначалися в кінці лютого і на початку березня, країни Центральної та Східної Європи відчули черговий холодний циклон в другій половині березня, коли мінімальні температури повітря досягали -8 ° С.

Такі погодні умови також перешкоджали розвитку озимих культур, проте не надали істотної шкоди посівам. Велика кількість опадів зазначалося в Західних і Центральних регіонах Італії, Франції, Великобританії, а також у багатьох країнах Балканського регіону. Через опади затримка сівби відзначалася на великих площах Франції, Італії, Великобританії, Угорщини, Румунії, Болгарії. В інших частинах Європи затримка сівби була спровокована тривалим періодом знижених температур поряд з надлишковими опадами, інформує УкрАгроКонсалт.

Експерти відомства підвищили середню оцінку врожайності пшениці в країнах ЄС до 5,97 т / га проти 5,94 т / га, прогнозованих у березні. У порівнянні із середнім п’ятирічним значенням зростання врожайності складе 4,2%. Середня врожайність ячменю була підвищена до 5,03 т / га (+ 2,5% до середнього п’ятирічного показника). Оцінка середньої врожайності ріпаку була збільшена до 3,33 т / га. У березні експерти оцінювали середню врожайність трохи нижче – на рівні 3,28 т / га, що відповідало середньому п’ятирічному показником.

УкрАгроКонсалт

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту