Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

В’єтнам готовий налагоджувати торговельні відносини з Україною

Назад до всіх новин

Проведено 14-е засідання Українсько-В’єтнамської Міжурядової комісії. Про це на своїй сторінці Facebook розповіла заступник міністра з євроінтеграції Ольга Трофімцева.

В засіданні брали участь заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов та голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа.

«Що нам важливо? Щоб В’єтнам включив Україну в список країн, які мають дозвіл на експорт продукції рослинництва на ринок СРВ. Щоб була до кінця 2017 року відмінена тимчасова заборона на імпорт пшениці до СРВ з України. Щоб ті двосторонні угоди про співробітництво між нашими країнами, які заплановані до підпису, створили стабільну основу для подальшої співпраці в аграрній та харчовій галузі. В’єтнамська сторона зацікавлена у відновленні консультацій та перемовин з Україною щодо ЗВТ.
Чи цікавий нам В’єтнам як ринок? Так. Тому що населення понад 76 млн з ВВП на душу населення більше 6 тис.дол. В’єтнам – явний приклад trade underdog для України. За 8 міс.цього року ми експортували до СРВ продукції на $38.6млн. Зростання порівняно з відповідним періодом 2016 року — аж на 20 млн.дол. Але й імпортуємо ми звідти немало — за той же період завезли продукції на $31млн», — пише вона.

https://agropolit.com

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту