Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

УЗА просить Президента Зеленського ухвалити рішення щодо закону про «соєві правки»

Назад до всіх новин

Українська зернова асоціація просить Президента України Володимира Зеленського ухвалити рішення щодо ухваленого ще 16 січня 2020 року Верховною Радою України закону №1210 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» та переданого Президенту на підпис 11 лютого 2020 року, який скасував так звані «соєві правки».

Українська зернова асоціація наголошує, що ухвалений закон регулює питання відшкодування ПДВ експортерам сої та ріпаку, і ринок вкрай потребує визначеності. Наразі зриваються плани контрактування поставок до ЄС через непередбачуваність з відшкодуванням/невідшкодуванням ПДВ, що в свою чергу, негативно вплине на обсяги експорту, ціну для фермера і надходження валюти в країну. Невизначеність матиме негативний вплив і на початок посівної кампанії.

Відповідно до Конституції Президент України протягом п’ятнадцяти днів після отримання закону підписує його або повертає закон зі своїми вмотивованими і сформульованими пропозиціями до Верховної Ради України для повторного розгляду.

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський ще 18 грудня 2019 року закликав уряд та Верховну Раду України невідкладно забезпечити ухвалення закону про підтримку вітчизняного виробника сільськогосподарської продукції та скасування так званих соєвих правок.

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту