Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

УЗА: немає передумов для обмеження експорту кукурудзи і підписання додатку до Меморандуму

Назад до всіх новин

Українська зернова асоціація не бачить передумов для визначення граничного обсягу експорту кукурудзи врожаю 2019/2020 МР  та підписання відповідного додатку до Меморандуму між Міністерством економіки, торгівлі та сільського господарства України та бізнес-асоціаціями про узгодження позицій на ринку зерна на 2019/2020 маркетинговий рік.

УЗА переконана, що жодних передумов для дефіциту кукурудзи на внутрішньому ринку немає, тому визначення граничного обсягу експорту цієї культури є недоцільним. Минулого року Україна отримала рекордний врожай кукурудзи – 35,2 млн. т, а в цьому році, врожай кукурудзи може сягнути нового рекорду.

На сьогодні експорт кукурудзи склав близько 26 млн. т і темпи експорту скорочуються, що свідчить про відсутність особливого інтересу експортерів до кукурудзи. Окрім цього, ситуація на ринку склалася така, що українська кукурудза дорожча за її конкурентів з Аргентини та Сполучених Штатів майже на $25-30 на тонні. Тому УЗА очікує подальшого спаду темпів експорту кукурудзи вже найближчим часом. Відтак УЗА не бачить передумов для розмов про дефіцит кукурудзи на внутрішньому ринку.

Навпаки, нам треба встигнути продати наші залишки поки міжнародні ціни на досить пристойному рівні, тому що ціни на врожай наступного року значно нижчі, та й зберігати кукурудзу значно важче та дорожче ніж інші зернові культури.

Для України додаткові валютні надходження від реалізації кукурудзи дадуть додаткові можливості тримати «монетарну оборону» у такий кризовий час як зараз.  

Україна, як одна із держав експортерів продовольства, несе свідому відповідальність перед усім людством, особливо у зв’язку з дуже складною ситуацією у світі.

УЗА відслідковує поточний стан на ринку та продовжує разом з Міністерством спільно тісно працювати над тим, щоб забезпечувати продовольчу безпеку країни та світу.

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту