Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Унікальне судно нібулонівських корабелів успішно пройшло ходові випробування

Назад до всіх новин

Днями в акваторії річки Південний Буг було успішно проведено ходові випробування днопоглиблювального судна проекту СДС-15

Унікальне самохідне надпотужне днопоглиблювальне судно проекту СДС-15 з символічною назвою «МИКОЛАЇВЕЦЬ», із дня спуску на воду якого минув лише місяць, уже успішно пройшло ходові випробування.

Так, днями в акваторії річки Південний Буг було проведено ходові випробування днопоглиблювального судна. Зокрема  були випробувані пропульсивні комплекси лівого і правого бортів на всіх режимах. Окрім того, перевірені маневрені якості судна, якірний пристрій, радіозв’язок і навігація. Швидкість судна при повних обертах двигунів відповідає проектній – 7 вузлів.

Це судно оснащено потужним інженерним комплексом. На ньому встановлено екскаватор з гідромолотом, який може дробити скельні породи, а також гідронасосна станція, яка може передавати 2 тис. м3 пульпи за годину на відстань 1,5 км. «МИКОЛАЇВЕЦЬ» може працювати на глибинах до 15 метрів як ковшем, так і фрезою та гідромолотом. Потужності цього універсального судна дозволять поглибити Дніпро, Південний Буг, а також акваторії портів та терміналів до тих глибин, які необхідні для ефективної роботи флоту, який працює на наших річках і в акваторіях.

На сьогодні фахівці суднобудівно-судноремонтного заводу завершують налагодження встановленого на судні технологічного устаткування. Після його випробування  днопоглиблювальне судно буде передано судноплавній компанії «НІБУЛОН».

Нагадаємо, що 29 вересня у ході  Х Міжнародного інвестиційного форуму «Таврійські горизонти: співпраця, інвестиції, економічний розвиток» генеральний директор компанії «НІБУЛОН» Олексій Вадатурський презентував нові інвестиційні плани компанії з розвитку логістики в Україні та  підписав меморандум про співробітництво та партнерство між Херсонською обласною державною адміністрацією, Гомельським обласним виконавчим комітетом і компанією «НІБУЛОН». Успішна реалізація цього проекту потребує відновлення повноцінної роботи судноплавного шляху Е-40 і річкових перевезень на маршруті Балтійське море – Гданськ – Дніпро – Чорне море, а саме: виконання днопоглиблювальних  робіт на лімітуючих перекатах Дніпровського і Дніпродзержинського водосховищах. Тож планується, що вже в кінці місяця «МИКОЛАЇВЕЦЬ» приступить до експериментального виконання днопоглиблювальних робіт у Дніпродзержинському водосховищі.

Зазначимо, що в цьому році суднобудівно-судноремонтний завод компанії «НІБУЛОН» завершив будівництво серії несамохідних суден проекту В2000, що призначені для експлуатації на Південному Бузі, та буксирів проекту 121М, названих на честь відомих миколаївських кораблебудівників («Юрій Макаров», «Анатолій Ганькевич», «Нодарі Чантурія»). Загалом у 2017 р. компанією спущено на воду сім суден, а 100-відсоткова завантаженість заводу розписана на два роки вперед.

http://www.nibulon.com

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту