Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Українські фітосанітарні інспектори торік направили до країн-експортерів понад 500 нотифікацій на порушення фітосанітарних вимог

Назад до всіх новин

Впродовж 2017 року українські фітосанітарні інспектори направили 511 нотифікацій до країн-експортерів за порушення фітосанітарних вимог нотифікацій у 663 випадках. Про це повідомив Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа під час ІІІ аграрної конференції «Стратегії експорту: трейдинг та логістика».

Зокрема, за словами Володимира Лапи, було зафіксовано 29 випадків ввезення вантажів заражених карантинними організмами – через це направлено 26 нотифікацій, 64 випадки ввезення вантажів з об’єктами регулювання без фітосанітарних сертифікатів – направлено 61 нотифікація, 570 випадків відсутності маркування дерев’яного пакувального матеріалу – скеровано 424 нотифікації до країн-експортерів.

Також Голова Держпродспоживслужби зазначив, що впродовж минулого року українські фітосанітарні інспектори виявили 29 випадків зараження імпортних вантажів карантинними шкідливими організмами.

Він наголосив, що було зафіксовано 10 випадків виявлення середземноморської плодової мухи у вантажах з цитрусовими, по 6 випадків – західного квіткового трипса на квітах та посадковому матеріалі й диплодіозу кукурудзи в кукурудзі, овочах, 2 випадки – південноамериканської томатної молі в овочах та 1 випадок – арахісового зерноїда у арахісі.

«Свідченням ефективної роботи українських фітосанітарів є збільшення статусу вільної від карантинних організмів території на 7 тис. га», – підсумував Володимир Лапа.

http://www.consumer.gov.ua

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту