Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Україна посіла друге місце у світі за валютною виручкою від експорту зерна, — УЗА

Назад до всіх новин

Українська зернова асоціація провела пресконференцію щодо підсумків зернового маркетингового року (1 липня 2019 – 30 червня 2020 рік). Наводимо основні цифри.

Так, виробництво зернових та олійних становило рекордні 98 млн тонн (з них 62 млн тонн експорт). При цьому, в асоціації зауважують, що останні роки врожай стабільно вище від 90 млн тонн, й аграрії очікують, що через 5 років він сягне показника 113 млн тонн (експорт 70 млн тонн).

Минулого року Україна встановила низку рекордів: врожай пшениці – 28,2 млн тонн (експорт 20,2 млн тонн) та врожай кукурудзи – 35,2 млн тонн (експорт 30,3 млн тонн).

При цьому, середня врожайність пшениці становила 4 тонни з гектара, а кукурудзи 7 тонн з гектара. Для порівняння у Франції збирають 8 т/га пшениці, а в США 12 т/га кукурудзи.

За результатами 2019 року Україна посіла друге місце (після США) за валютною виручкою від експорту зерна. Результат України становив 9,6 млрд доларів, що становить 40% від усіх валютних надходжень в країну. Для порівняння, Аргентина отримала 9,3 млрд доларів, а РФ 7,9 млрд доларів.

Прогноз на наступний маркетинговий рік (20/21) – 97,1 млн тонн (експорт 58,8 млн тонн). Зокрема очікується, що врожай кукурудзи оновить рекорд і становитиме 36,9 млн тонн (очікуваний експорт 31 млн тонн). Врожай пшениці очікують трохи менший, ніж в цьому році, а саме 26,8 млн тонн (експорт 18 млн тонн).

Зазначається, що темпи врожаю “врятували” травневі дощі, що покращили ситуацію після сухої зими. Водночас посуха на півдні не вплине на показники, адже ці регіони не є основними виробниками зерна.

Rail.insider

 

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту