Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Україна планує скоротити викиди агросектора на 14% до 2030 року

Назад до всіх новин

Реалізація заходів Другого національно-визначеного внеску (НОВ2) України у Паризьку хартію, згідно з обговорюваним його проектом, дасть змогу до 2030 року скоротити парникові викиди агросектора на 14% проти поточного показника, повідомила заступник голови Мінекології Ірина Ставчук на міжнародному форумі AgroGreenDeal-2021.

“За обсягами викидів парникових газів сільське господарство можна прирівняти до енергетики: сукупні викиди від оброблення землі, використання добрив, поводження з гноєм і тваринництва становлять майже 90 млн тонн CO2”, – зазначила вона.

Заступник міністра наголосила, пославшись на загальні підрахунки Мінекології та Мінекономіки, що реалізація НОВ2 дасть змогу також до 2030 року скоротити викиди від ріллі й пасовищ на 20%.

Ставчук додала, що Мінекології завершує розроблення рамкової стратегії з адаптації до зміни клімату та спільно з Мінекономіки працює над імплементацією нітратної директиви ЄС.

За її словами, Мінекології також ініціювало разом із Мінекономіки реформу системи управління зрошувальними системами, а функції формування та реалізації політики в цій сфері вже передано відновленому Мінагрополітики.

Заступник міністра наголосила, що середньорічна температура в Україні, як і у світі загалом, підвищилася на 1,1%, а протягом наступних 20 років у країні очікується її зростання ще на 0,8-1,1%.

Вона додала, що хоча кількість опадів у всіх сценаріях для України зміниться несуттєво, однак посилиться їх перерозподіл протягом року в межах ± 20% – зі збільшенням у холодний період і зменшенням у теплий, особливо в липні та серпні, що також є критичним фактором для сільського господарства.

“Тому сьогодні в національній урядовій політиці питанню скорочення викидів від сільського господарства слід приділяти значну увагу в контексті Європейської зеленої угоди і курсу на досягнення кліматичної нейтральності в довгостроковій перспективі”, – наголосила Ставчук.

https://ua.interfax.com.ua

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту