Зв'язатися з нами
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

/ Реєстрація

Україна піднялася на шосту сходинку експортерів у ЄС

Назад до всіх новин

 

 

 

 

 

 

 

Імпорт 28 країнами Євросоюзу сільськогосподарської та продовольчої продукції з України у вартісному вираженні виріс за липень на 54,2%, або на 137 мільйонів євро до аналогічного періоду минулого року, склавши за місяць 391 мільйон євро, говориться в матеріалах Єврокомісії.

У червні імпорт підскочив на 98,5%, або на 261 мільйон євро, до 526 мільйонів євро, інформує dairynews. Отже, в липні порівняно із попереднім місяцем, відбулося зниження вартості імпорту подібних товарів з України в Євросоюз.

У річному обчисленні — тобто з серпня 2016 року по кінець липня 2017 року — вартість імпорту з України в ЄС сільськогосподарської та продовольчої продукції піднялася на 9,2%, або на 414 мільйонів євро в порівнянні з аналогічним попереднім періодом, до 4,888 мільярда євро.

Україна піднялася із 7 на 6 сходинку в списку найбільших країн-постачальників сільськогосподарської та продовольчої продукції в Євросоюз, поступаючись Бразилії, США, Аргентині, Китаю та Індонезії.

За 2016 рік експорт української аграрної продукції до країн Європи збільшився майже на 1,6%, порівняно з 2015 роком, та становив $4242,4 мільйона.

Торік країни Європи посіли друге місце серед регіонів-імпортерів української аграрної та харчової продукції з часткою 27,5%, поступившись лише країнам Азії. У загальному ж товарообігу сільськогосподарською продукцією частка ЄС минулого року становила 31,5%. До топ-5 країн-імпортерів наших продуктів з ЄС увійшли Іспанія, Польща, Нідерланди, Італія та Німеччина, інформує Міністерство аграрної політики і продовольства України.

Головними продуктами українського експорту до країн Європи торік стали зернові злаки, олія, насіння олійних, плоди та горіхи. Також у минулому році серед європейських споживачів великим попитом користувався український мед, м’ясо, кондитерські вироби та соки.

Близько 40% усього експорту України становить експорт у країни Європейського Союзу.

landlord.ua

Коротко

Ще новини

Благодійний фонд Зв'язатися з нами

© Всеукраинская общественная организация производителей, переработчиков и экспортеров зерна, 1997-2024.
При цитировании и использовании любых
материалов ссылка на Украинскую зерновую
ассоциацию обязательна.При использовании в
интернет обязательна так же гиперссылка
на http://uga-port.org.ua Розробка сайту